Читај ми!

Ко ће у финале Кошаркашке Лиге шампиона?

У финалу фудбалске Лиге шампиона играће Манчестер сити и Челси, док ће се за улазак у финале Кошаркашке Лиге шампиона вечерас у Нижњем Новгороду борити Сан Пабло Бургос и Стразбур, односно Сарагоса и Пинар Каршијака.

Занимљиво је да су се у полуфинале пласирале четири екипе које су четвртфинале избориле као другопласиране из друге групне фазе, што практично значи да су фаворити ”на папиру” мало подбацили.

Пре свега се ту мисли на бившег шампиона овог све јачег Фибиног такмичења, екипу Леново Тенерифа.

Њих је у мечу који је имао и један продужетак савладао тим француског Стразбура резултатом 88:86.

Најефикаснији је био Американац Брендон Џеферсон са 22 поена, док је његов земљак Исмаил Ванрајт додао 19. Најкориснији играч, односно МВП такмичења (данас је објављена таодлука), Бонзи Колсон допринео је са осам поена и седам скокова.

Код екипе са шпанског острва Грузијац Георги Шерманди био је најбољи са 19, док је времешни Мерселињо Уертас имао дабл-дабл од 18 поена и 10 успешних додавања.

У другом мечу другог дана бранилац титуле Сан Пабло Бургос надиграо је израелски Хапоел Холон са 86:77, уз феноменалну партију Бразилца Витора Бенитеа, стрелца 26 поена.

Добру ролу имао је и повремени српски репрезентативац Дејан Кравић, који је за 19 минута у игри убацио осам поена и ухватио четири скока. 

Претходно су првог дана турнира у среду место међу четири најбоља тима обезбедили Сарагоса (победила домаћи Нижњи са 86:78) и турска Каршијака (тријумф над чешким Нимбурком од 84:73).

Полуфинални дуели су на програму вечерас (Сарагоса - Пинар Каршијака у 18, Стразбур - Сан Пабло Бургос у 20.30), а сјајно организовани финални турнир у Русији игра се са присуством публике, што је посебно важно истаћи у доба када су хале широм Европе пусте.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво