Читај ми!

Ефес на фајнал-фору, Реал посустао у Истанбулу

Кошаркаши Ефеса сасвладали су Реал резултатом 88:83 у петом мечу - масторици четвртфинала Евролиге и пласирали се на фајнал-фор, где их у полуфиналу очекује дуел са ЦСКА из Москве. Други полуфинални пар биће познат касније вечерас.

Ефес је успео да надигра Реал усамом финишу сусрета. Тим из Мадрида је вио бољи ривал у првом полувремену. Ефес у трећем периоду, када је стигао до плус 12. У наставку Реал је преокрену, Ефес се враћао и након неизвесне завршнице забележио победу и пласман у завршницу.

Током првог полувремена меч је био у егалу. Екипе су се смењивале у вођству, а поени су постизани у серијама. Реал је успео да стекне преднос у финишу друге четвртине и на одмор оде са максималних плус пет.

Наставак је донео много бољу игру Ефеса. Брзо је преокренут резултат, а потом је предност домаћина константно расла све до средине периода када је износила плус 12, 56:44.

Потом је узвратио Реал, повезао је редове и успео да истопи високу предност Ефеса и до краја четвртине смањи на подношљивих минус три - 60:57.

Велика борба у поседњој четвртини. Реал је константно јурио предност противика да би шест минута пре краја меча повео са 69:68. Већ у следећем нападу Ефес је троком вратио предност. Реал враћа тројку и у последњих пет минута улази са плус два.

Уследила је резултатска клацкалица, Лапровитола је тројкама враћао предност Реала, а у пеослења три минута ушло се при резултату 75:75. Потом су екипе размениле по једну тројку. Игра кош за кош и у последњи минут се ушло при резултату 80:80.

Ефес тројком Симона успева да искористи напад и на 40 секунди пре краја поведе са 83:80. Реал није искористио наредни напад, тачније Љуљ није погодио за три поена. Синглтон је био сигуран са линије слободних бацања и домаћин је отишао на плус пет.

Још један неискоришћен напад Реала. Ефес постиже само један поен из слободног бацања. Љуљ погађа за  три, али прекасно за Реал. На крају 88:83 за домаћина.

Најефикаснији у екипи Ефеса био је Сиглтон са 26 поена, Васиије Мицић је додао 18, Симон 17, а Ларкин 10. У пораженој екипи Лапровитола је постигао 17 поена, Томпкинс 12, а Керол 10.

Противник Ефеса на фајнал-фору је екипа ЦСКА из Москве.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво