Читај ми!

Леброн: Ко је смислио плеј-ин треба да добије отказ

Леброн Џејмс оштро је критиковао ново правило у НБА лиги, по којем, пред плеј-оф, екипе од седмог до десетог места играју разигравање, односно плеј-ин.

Најбољи кошаркаш данашњице и члан Ел-Еј Лејкерса није одушевљен увођењем плеј-ина пред плеј-оф НБА лиге.

"Ко год да је смислио то с...е треба да добије отказ", оштро је Џејмс критиковао увођење доигравања.

Према правилу уведеном од ове сезоне, по две додатне екипе са Истока и Запада имаће прилику да се домогну плеј-офа разигравањем са тимовима који су заузели седму и осму позицију у конференцијама.

Седмопласирана и осмопласирана екипа из обе конференције играју међусобно, победник стиче право наступа у плеј-офу са седме позиције.

Поражена екипа игра ново разигравање, против боље екипе из дуела деветопласиране и десетопласиране екипе - победник ће у плеј-оф са осме позиције.

"Морате да зарадите своје место у плеј-офу. Нема награде за последње, то је помало отрцано", прокоментарисао је Леброн.

Лејксерси и Леброн бране титулу освојену прошле сезоне, а тренитно заузимају шесто место на Западу. Уколико склизну једну степеницу ниже - очекује их плеј-ин.

Руководство НБА лиге одлучило се на овај потез како би више екипе стекло могућност да се пласира у плеј-оф, а можда баш један од тих "додатних" тимова буде нови шампион.

За ново правило гласали су представници свих 30 тимова у НБА, иако поједини, као што је власник Даласа Марк Кјубан, сматрају да је то грешка.

У сваком случају, НБА плеј-оф добиће нову драж, нову могићност да се неки нижепласирани тим укључи у трку за шампионски трофеј, а навијачи ће моћи да уживају у још неколико утакмица са изузетним такмичарским набојем.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво