Читај ми!

Kрстић: У скорије време нисмо добили бољу групу

Први утисак је да смо имали добар жреб, рекао је Танјугу директор кошаркашке репрезентације Србије Ненад Kрстић, након извлачења група за Европско првенство 2022. године.

Србија ће се такмичити у Д групи у Прагу, а за ривале ће осим Чешке имати још селекције Пољске, Финске, Израела и Холандије.

"Уживо смо у Савезу пратили извлачење за састав група и оно што на прву лопту могу да кажем је да у скорије време нисмо добили бољу групу. То је мој став, али мислим да ће се многи сложити са тим", констатовао је Kрстић.

Некадашњи репрезентативац позива на опрез, али истиче да селекција Србије налази на лакшој страни "костура".

"Не желимо и не смемо да потцењујемо ниједног ривала, али објективно је Б група са Литванијом, Француском, Словенијом и Немачком најквалитетнија. Ипак, још је рано давати било какве прогнозе, јер много тога ће зависити у каквим саставима ће репрезентације доћи на Европски шампионат", каже Kрстић и додаје:

"Били смо сведоци у квалификацијама да су се изненађење често дешавала. Истина, многе репрезентације су играле у комбинованим саставима, али ни у једном тренутку не сме доћи до опуштања".

Репрезентацији Србије крајем јуна и почетком јула предстоје квалификације за Олимпијске игре, а Kрстић је потврдио да ће Орлови у склопу припрема за тај квалификациони турнир учествовати на Акрополис купу од 18. до 20. јуна.

Ривали ће им осим домаћина Грчке бити Порторико и још једна селекција.

Директор српског националног тима, међутим, још није могао да прецизира датум почетка припрема.

"Ми смо направили оквиран план, али он се 'коси' са завршетком KЛС лиге, лигама по Европи и НБА. Тражимо најбоље решење, пратимо ситуацију, а због свих потешкоћа са распоредом, вероватно ће бити накнадних прикључења играча, што је и нормално", закључио је Kрстић.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво