Читај ми!

Узалуд Мицићевих 29 поена, Реал од ивице амбиса до смањења у серији

Кошаркаши Реала из Мадрида смањили су на 2-1 у четвртфиналној серији са Анадолу Ефесом и задржали шансе да се нађу на Плеј-офу Евролиге. Реал се вратио са ивице амбиса и победио турског шампиона 80:76, иако је био изузетно близу елиминације.

"Краљевски клуб" је надокнадио заостатак од 15 поена и фуриозним финишом успео да се извуче.

Екипа Пабла Ласа је у последњих неколико минута потпуно шокирала ривала, направила серију 19:2 и учинила да Ефес изгуби добијен меч.

Турски шампион је после изједначење прве четвртине другу добио 23:13 и чинило се да има потпуну контролу. Васа Мицић је доминирао и одиграо једну од најбољих утакмица у каријери, па се чинило да ће рутински привести меч крају.

Међутим, у финишу им је стао шут, остали су без организације у нападу, а Мадриђани су препознатљиву одбрану кренули да крунишу и у нападу.

Серхио Љуљ је погодио неколико важних тројки и покренуо серију, а када је Руди Фернандес убацио тројку у свом стилу за 78:76, гости су били нокаутирани.

Споменути Љуљ био је најбољи у победничком тиму са 20 поена и седам асистенција, Абалде је додао 11, док су по 10 постигли Тајус и Гаруба.

Ефесу није помогао невероватан учинак Мицића, који је меч завршио са 29 поена (5/7 за два, 5/9 за трим 4/4 пенали), шест асистенција и по три скока, украдене и изгубљене лопте.

Испратио га је једино Родриг Бубоа са 18 поена, док је потпуно подбацио Шејн Ларкин, који је промашио седам од девет шутева из игре и убацио само шест поена.

У осталим четвртфиналима састају се Барселона – Зенит, Олимпија Милано – Бајерн Минхен и ЦСКА Москва – Фенербахче.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво