Покушевски двоцифрен, Бјелица без поена, Вучевић сјајан у победи

Оклахома је и у дуелу са Кливлендом наставила серију пораза – изгубили су 129:102. Млади српски ас Покушевски није поновио добру игру од претходне ноћи. Ни Немања Бјелица није био приметан у победи Мајамија над Лејкерсима са 110:104. Никола Вучевић предводио је Чикаго у победи над Торонтом са 122:113 која ће вероватно бити кључна у борби за улазак у плеј оф.

Кошаркаши Оклахоме су наставили лошу серију игара и дошли до осмог пораза у низу иако су добро ушли у меч на свом терену и у првом делу повели са 8 поена предности. Али су гости успели да начине преокрет и поведу до краја полувремена.

Потом је Кливленд појачао темпо и до краја меча није било неизвесности о победнику већ се само постављало питање са којом ће разликом гости славити победу.

Млади српски ас Алексеј Покушевски није успео да понови сјајну игру од претходне уткмице када је поставио рекорд каријере и меч је завршио са 10 поена уз шест скокова и по две блокаде и асистенције, а имао је и четири изгубљене лопте.

У његовом тиму најефикаснији је био Тај Џером са 23 поена, али то није много помогло Оклахоми.

Тимску игру Кливленда предводили су Колин Секстон са 27 поена, Торин Принс са 22 и Даријус Гарланд са 21 постигнутим поеном.

Лејкерси су у меч са Мајамијем ушли без Леброна Џејмса, Ентонија Дејвиса и Кајла Кузме, што је вероватно и кључни разлог пораза са 110:104.

Мајами је овом победом знатно увећао шансе за улазак у завршницу првенства, а до славља их је предводио Џими Батлер са 28 постигнутих поена.

Наш Немања Бјелица је у игри провео тек девет минута и за то време није успео да се упише у листу стрелаца, а имао је два скока и две асистенције.

У тиму Лејкерса Калдвел Поуп је био најбољи са 28 кошева али им то није много помогло да избегну пораз.

У дуелу Чикага и Торонта, директних конкурената за улазак у доигравање, славили су Булси са 122:113 предвођени црногорским асом Николом Вучевићем и Заком Лавином.

Вучевић и Лавин су били најефикаснији у тиму победника са по 22 поена, али је тим из Чикага на гостовању дошао до победе највише захваљујући тимској игри и ефикасности.

Двоцифрен учинак имали су Лаури Марканен са 18 поена, Коби Вајт 15, а Данијел Тајс је убацио 14 кошева.

На другој страни у тиму Торонта била су двојица најефикаснијих играча меча, Крис Буше са 38 поена и Паскал Сијакам са 27 кошева али су ипак претрпели пораз на свом терену.

Лука Дончић је наставио сјајну серију игара предводећи Далас и у новој победи над Милвокијем са 116:101.

Резултати синоћних мечева НБА лиге:

Мајами - ЛА Лејкерс 110:104
Торонто - Чикаго 113:122
Оклахома - Кливленд 102:129
Далас - Милвоки 116:101
ЛА Клиперс
- Финикс 113:103       
Сакраменто - Детроит 101:113
Јута - Портланд 122:103

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво