Читај ми!

Савић промовисан у Партизану: Најбитнији тренер и стварање хибридног система

Прослављени српски кошаркаш Зоран Савић од данас је и званично спортски директор Кошаркашког клуба Партизан. Он је на промоцији говорио о плановима, истакавши да је позиција тренера најважнија, али и да се мора створити нови систем, који је окарактерисао као ”хибридни”.

Некада сјајни центар, који је бранио боје многих великих европских клубова и три пута био шампион Европе, од данас је спортски директор црно-белих.

На почетку обраћања медијима он је истакао да је циљ искористити бренд Партизана:

”Ситуација што се резултата тиче је тешка, али бих ја ипак причао о наредним корацима. Први је циљ да се искористи бренд Партизана и да се направи тим у том духу. Ову сезону треба завршити на најбољи могући начин и онда идемо другим путем”, рекао је Савић на почетку.

Савић је истакао да му није лако што на новој позицији мења свог кума Николу Лончара, а да се са председником Остојом Мијаиловићем договорио за пет дана.

”Најбитнији човек у свсаком клубу је тренер. Добар тернер ће од просечне екипе направити добру екипу, а исто тако просечан тренер може од одличне екипе да направи просечну”, рекао је Савић и онда нагласио:

”Морамо да направимо хибридни модел у којем ће добри млади играчи из целе Европе да долазе. Партизан је клуб који заслужује да игра Евролигу”, рекао је Савић.

Он је прокоментарисао и то што је у јавности познат као навијач Црвене звезде.

 

”Ја на то не гледам тако и ја у каријери ништа не бих мењао. Играо сам у Шпанији и за Реал и за Барселону. Борио сам се за Виртус исто као и за Фортитудо у Болоњи. Волео сам и Пижона и Џају и ишао сам на неке утакмице. Када је кошарка у питању, био сам врло близу да дођем у Партизан када је Жељко био тренер а било је и понуда Звезде”, поручио је Савић и на тај начин покушао да смири страсти.

Савић је са репрезентацијом учествовао на пет великих такмичења и освојио Светско првенство 1990. године у Аргентини, три злата на Европским првенствима (1991, 1995 и 1997. године), као и сребрну медаљу на Олимпијским играма 1996. године у Атланти.

У клупској каријери наступао је за Ласту из Чапљине, Челик, Југопластику, Барселону у два мандата, ПАОК, Реал Мадрид, Виртус, Ефес и Фортитудо.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво