Читај ми!

Марина Маљковић: Група – ни најтежа, ни најлакша

Жребом у Валенсији одлучено је да ће наше најбоље кошаркашице на предстојећем Европском првенству (17-27. јун 2021, Валенсија и Стразбур) играју у Б групи у Валенсији са националним тимовима Црне Горе, Италије и Грчке.

Трофејна селекторка женске сениорске репрезентације Србије Марина Маљковић изнела је утиске после жреба.

 

"Никада не дајем значај жребу, јер су то ствари које нису у нашим рукама. Мој фокус је да оно што можемо да контролишемо увек буде максимално добро одрађено. Тиме сам, заједно са својим стручним штабом, оптерећена и водим рачуна сваког дана да све у том смислу протекне у најбољем могућем реду."

О саставу групе, Маљковићева је додала.

"Група у којој ћемо се такмичити на Европском првенству није ни најтежа, али ни најлакша. Италија је типичан пример неугодне екипе против које може да се игра, али која зна да казни сваку грешку. Црна Гора са новом селекторком, бившом кошаркашицом, представља нову енергију и краси је велика борбеност. Репрезентација Грчке је можда на папиру мало слабија него што је била претходних година, али поседује изузетно талентоване и борбене младе играчице."

Нашу репрезентацију очекују озбиљне припреме за Евробаскет.

"Претходна година је, због пандемије, била неизмерно тешка за цео свет. Чињеница да ни у једном квалификационом прозору нисам могла да рачунам на комплетан стручни штаб због раштрканости на све четири стране света, показује додатни проблем и нелагодност за нашу репрезентацију."

"Размишљамо искључиво о нама. Програм је, као и сваке године, одавно испланиран до последњег детаља, тако да спремне дочекујемо припреме. Знамо да имамо много тога да урадимо да би све било на високом нивоу. Свесне смо да више нисмо онај тим из 2015. године и да овог лета морамо да пролијемо много, много више зноја него раније, да будемо на потпуном максимуму преданости и да будемо фокусираније како бисмо оствариле неко задовољство и на Европском првенству, и касније на Олимпијским играма."

"Ово лето биће потпуно специфично и изузетно напорно за женску кошаркашку репрезентацију Србије", закључила је селекторка Марина Маљковић.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво