Читај ми!

Мелоун и Чанчар за РТС о Јокићу: Лидер, ментор и најбољи играч

Мајк Мелоун и Влатко Чанчар, тренер и играч Денвера, говорили су за РТС о Николи Јокићу после убедљиве победе над Милвокијем. Српски центар је доминирао против једног од најјачих тимова у лиги и остварио нови трипл-дабл.

Јокић је 50. трипл-даблом у каријери разнео Баксе и наставио да исписује историју Нагетса, а његов тренер Мелоун изнео је још један невероватан податак.

"Здраво, здраво, како си?", карактеристично је Мелоун на српском језику поздравио нашег дописника Александра Жигића.

"Ноћас је био 50. трипл-дабл у каријери Николе Јокића, а он има само 25 година, што је чудесно. Такође, одиграо је 20 утакмица у којима му је фалило само један скок или асистенција за трипл-дабл. То говори о његовој величини, он се не умара и, када је на паркету, подржава друге играче да скачу, играју одбрану...", изјавио је Мелоун за РТС.

Он је додао да је Јокић прави лидер на терену, али и ван њега.

"Када ваш најбољи играч то ради, то стварно шаље поруку. Никола Јокић и Џамал Мареј су својим лидерством помогли великом броју младих играча да добију минуте које можда нису ни очекивали."

Денвер има још једну утакмицу на мини турнеји и то у Индијанаполису, а Мелоун истиче да би сви волели да је заврше са четири победе.

Влатко Чанчар сјајно функционише у тандему са Јокићем и као разлог истиче што се њих двојица боље разумеју.

"Лепо нам је заједно на терену јер можемо да причамо српски и тешко нас ко разуме. Мало је играча у НБА лиги који знају српски. Сјајан је ментор и не само он, него и сви људи који су део ове организације", рекао је Чанчар.

"Увек сам био играч којем је била битна победа и тимски успех. Врло сам задовољан и срећан због тога. Лични интерес долази на другом, чак и трећем месту. Пре тога да смо сви здрави и да се вратимо без неких тешких повреда", закључио је Чанчар.

Након дуела са Индијаном у ноћи између четвртка и петка следи једнонедељна пауза због Ол-стар утакмице, на којој ће Јокић, први пут у каријери, бити међу стартерима.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво