Читај ми!

Каташ апелује: Омогућите евролигашким играчима да играју за репрезентацију

Све више тренера евролигашких екипа тражи проналажење решења на релацији Евролига-Фиба око репрезентативних ”прозора”, а последњи такав апел стигао је од тренера Панатинаикоса Одеда Каташа.

Легендарни израелски кошаркаш недавно је преузео ”зелене” из Атине, а истовремено је и селектор репрезентације Израела, па је на својој кожи осетио недавно преклапање календара.

Подсетимо, Евролигин календар се преклапа са ”прозорима” које Фиба организује током сезоне са намером да љубитељи кошарке гледају своје државне тимове и током сезоне, а не само лети.

"Четири године сам селектор Израела, али разумем и распоред Евролиге. Међутим, бити тренер националног тима врло је посебна ствар. Репрезентација је важна све људе и сви желимо да у њој гледамо најбоље. Нисам у потпуности разумео спор између две Фиба и Евролиге, али они морају да нађу начин и договоре се око оба распореда”, рекао је Каташ а преноси Јурохупс.

”Видим да можемо донекле то да решимо, а ја се само надам да цела ствар није у вези са политиком.  Једноставно, мора се наћи начин да и играчи Евролиге учествују у акцијама националних тимова. То ће бити врло добро за кошарку. Није велика ствар ако не играмо Евролигу петком две недеље. Коронавирус је показао да се све ипак може постић”, закључио је Каташ, који је до недавно са великим успехом водио Хапоел из Јерусалима.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво