Читај ми!

Јарамаз и Анђушић: Верујемо у победу против Грузије

Кошаркаши Србије Огњен Јарамаз и Данило Анђушић верују у победу против Грузије у мечу квалификација за Европско првенство 2022. године.

Србија у петак од 16 сати у "балону" у Тбилсију игра претпоследњу, пету утакмицу у оквиру квалификација за одлазак на Европско првенство.

У првом дуелу ова две тима, који је пре годину дана одигран у дворани "Александар Николић" у Београду, Грузија је након преокрета дошла до победе резултатом 90:94.

"Грузија има веома добру репрезентацију, искусан и добро уигран тим. Окосницу екипе чине играчи који су већ дуго заједно, што им даје одређену предност у односу на екипе које, попут нас, у овим квалификацијама немају тај континуитет играња заједно. У првој утакмици су нас победили у Београду, пред нашом публиком, упркос нашем добром почетку утакмице. Од тада је прошло годину дана, пуно тога се променило и верујем да ћемо уз добру енергију и пожртвовану игру успети сутра да дођемо до победе", рекао је Огњен Јарамаз за сајт КСС-а.

Србији је за пласман на првенство Старог континета потребна једна победа, а након дуела са Грузијиом у недељу је чека последњи меч са Швајцарском.

Данило Анђушић са оптимизмом дочекује дуел.

"Чека нас меч против неугодног ривала. Упркос томе што се као домаћин првенства већ квалификовала за Европско првенство, Грузија из четири утакмице у нашој групи има четири победе. То говори да имају јак карактер и да играју на свом максимуму од почетка до краја, без обзира на све. Знамо зашто смо овде и шта нам је циљ. Према томе, морамо да урадимо све што је у нашој моћи да сутра и у недељу победимо и да тако на најбољи могући начин завршимо ове квалификације", изјавио је Анђушић.

Због клупских обавеза селектора Игора Кокошкова, репрезентацију ће у сутрашњој утакмици предводити његов асистент Дејан Милојевић.

У групи Е Грузија се налази на првом месту са максималне четири победе из исто толико одиграних утакмица, следи Србија са учинком 2-2, док Финска и Швајцарска имају по једну победу и три пораза.

Пласман на Европско првенство 2022 уз домаћина Грузију обезбедиће још две екипе из групе Е.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво