Мариновић: Опстанак примаран, али спремни за Партизан

Кошаркаши Партизана и Борца састаће се у четвртфиналу Купа у четвртак од 19 сати у Новом Саду.

"Испред свега стављамо опстанак у АБА лиги, али сигурно је да ћемо бити спремни за меч против Партизана у Купу Радивоја Кораћа", рекао је тренер кошаркаша чачанског тима Марко Мариновић.

"Партизан има озбиљну екипу, састављену да буде шампион. Негде смо повезани, ни они немају резултате које су хтели, као ни ми. Извукли смо најтежег противника у четвртфиналу. Добра су екипа са одличним тренером", рекао је Мариновић Танјугу.

Чачани су у два овосезонска дуела у АБА лиги победили црно-беле, а Мариновић истиче да та чињеница не значи много пред трећи међусобни сусрет два ривала.

"Они су велики фаворити, али биће једна занимљива утакмица. Имали смо довољно времена да се припремимо за тај меч", рекао је Мариновић.

Његов тим у дебитантској сезони на Јадрану тренутно има скор од четири победе и 11 пораза и налази се на 13. позицији на табели.

"Све је помало утицало на то, али и даље верујем у своје момке и мислим да заслужујемо много више од тренутног стања на табели. Немогуће је ући у форму под оваквим условима. Нећу да упирем прстом ни у кога, да ли то неко намерно ради - не верујем, али нама се четири или пет пута десило да нам на последњем тренингу или неколико сати пред почетак откажу утакмицу. То уопште није нормално, ни физички ни психолошки. Услови су ненормални", рекао је Мариновић.

Уз неколико несрећних пораза на једну лопту, 37- годишњи стратег истиче да је на тренутне резултате утицало и неискуство његове екипе.

"Све је утицало, као и то што само као екипа неискусни, прва нам је година у АБА лиги, али и све те споредне околности... Не браним себе, али и даље мислим да још ништа није готово. На табели се види да је једна победа разлике између осмопласиране и последњепласиране екипе. Та борба за опстанак је изједначена."

Чудна сезона уз одлагање утакмица, Борцу је донела и тешку повреду Радована Ђоковића, једног од најважнијих играча у тиму.

"Таман смо кренули у неком ритму да играмо, против Будућности где смо на једну лопту изгубили, догоди се повреда једног од наших најбољих играча. После смо морали да играмо ту утакмицу против Цибоне, коју су нам углавили и играли смо је у неком чудном термину Загребу. Не тражим алиби, али ово није нормално", каже Мариновић и додаје да се регуралност лиге доводи у питање.

"Волео би да ми неко објасни како да направиш да екипа игра добро, а да у суштини не знаш када имаш утакмицу. Тврдим и знам да је моја екипа спремна да да максимум да остане у лиги. Као руки тренер у АБА лиги покушавам да дам максимум, играчи такође. У овом тренутку немамо резултате какве ја прижељкујем, али има још много до краја. Само да нас Бог сачува, да будемо здрави и надам се да ћемо остати у лиги", закључује Мариновић.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво