Читај ми!

Филиповски: Да одиграмо утакмицу сезоне против Локомотиве

Тренер кошаркаша Партизана Саша Филиповски, пред меч са Локомотивом у 4. колу Топ16 фазе Еврокупа, нада се да ће његов тим одиграти до сада најбољи меч у сезони.

Црно-бели су у среду од 20.30 домаћини руској екипи у хали спортова "Ранко Жеревица".

"Свесни смо да је ово врло важна утакмица у којој је лопта округла и све је могуће. Лично желим да нам ова утакмица буде најбоља до сада. Прво што је важна, а друго због нас и нашег самопоуздања. Да одиграмо са највећим могућностима", рекао је Филиповски за клупску телевизију.

Паризан је у прошлом колу изгубио у Краснодару, а па оба тима пред сусрет у Београду имају скор 1-2.

"Локомтива је јака екипа, довели су два нова играча Госа и Гордона. Ради се о екипи са добрим индивидуалним карактеристикама. Са наше стране очекујем да се боримо 40 минута, да не одустајемо, да одиграмо тимски и да са максимално колекитвном игром у нападу и одбрани дамо све од све од себе да зауставимо јаке стране појединаца".

Црно-бели су у понедељак на тренигу имали 15 кошаркаша, међу којим су били и Алексеј Николић, али и тројица младих играча Стефановић, Јовановић и Радовановић.

"Али Николић је први пут радио са екипом, да проба пет на пет, па ће, па да видимо... Прикључили смо младе играче да нам помогну на тренингу. Томас је играо у Љубљани са повређеном руком, Јарамаз је добио ударац, али тренираће. Имамо још два тренинга да се спремимо максимално и да одиграмо практично утакмицу сезоне".

Меч са Локомотивом је важан за борбу за плеј-оф Еврокупа.

"Рекао сам и играчима, рад и свакодневно одицање мора да нам се максимално врате. Шут, као варијабла менаталне чврстине и опуштеноси, тренутно нам не иде на руку. Сезона је турбулентна, промена тренера, неке невероватне повреде, тешки порази после добрих утакмица...Турбуленције утичу на психу играча. Знамо да сви очекују од нас много, не бежимо од тога, али играчи морају све да ставе на страну се те ствари. У варијабли шута најважније је самопоуздање, мирноћа и чиста глава. У турбулентној сезони и са проблемима које имамо, не успевамо да нађемо мирноћу у шуту и лопта нам излази из коша."

Филиповски се осврнуо и на то колико би навијачи имали утиацај на сезону и неке утакмице.

"Знам да је ова сезона, за екипе које имају шестог играча, велики ударац. Не само за Партизан. Лично, не верујем да би неке утакмице изгубили да смо имали шестог играча на трибини. Мислим да би играчи на доста утакмица преломили и пробили лед на крилима навијача. Играмо без шестог играча, али играмо за њих, јер знамо шта су навијачи и шта је Партизан и која су њихова очекивања. Морамо да наставимо да се боримо, да верујемо у себе и да дамо свој максимум. Очекујем да имамо много храбрости, борбености, а истовремено потребна је мирноћа у шуту и самопоуздање да шутеве које имамо са добром селекцијом, улазе", закључио је Филиповски.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво