Читај ми!

Јовановић: Уз енергију да зауставимо транзицију Цибоне

Тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић истакао је да његова екипа у дуелу са Цибоном мора да спречи транзицију и поене из другог напада који су карактеристични за тим супарника. Мега у недељу од 12 сати дочекује Цибону у 16. кола АБА лиге у хали спортова Ранко Жеравица.

У последњем сусрету ове две екипе у оквиру трећег кола ове сезоне, Мега је славила у Загребу са 73:77, али је тренер Јовановић упозорио да је тим ривала сада у знатно измењеном саставу.

"Играмо против јако доброг тима који је претрпео промене у односу на почетак сезоне. Доласком Маркоте, Планинића и Рејнолдса добили су искуство и квалитет, поготово на позицијама један и пет. То је екипа која поседује нападачки арсенал, одликује их квалитетна транзиција, покушавају да валоризују сав свој таленат. Јако су брзи и упорни, што су показали и у првој утакмици у Загребу где су после наше одличне игре у првој четвртини и великог вођства, пре свега својим највећим квалитетом трчањем, успели да се врате у егал утакмицу", рекао је Јовановић за клупски сајт.

Кошаркаши Меге победом у Задру у прошлом колу вратили су се на победнички колосек па ће утакмица против Цибоне бити прилика да остваре 11. победу у регионалном такмичењу.

"Наша прва и основна идеја је да им не дозволимо транзицију и поене из другог напада. Морамо пре свега да будемо окренути себи и да бринемо о својој игри у одбрани и нападу, као да покушамо да успоставимо неке стандарде са повишеном енергијом и интезитетом, што је веома битно уколико желимо да дођемо до позитивног резултата", изјавио је тренер Меге.

Плејмејкер Меге Михаило Јовичић коме 22. рођендан пада управо у недељу, истакао да његову екипи очекује физички захтеван меч против Цибоне.

"У недељу нас чека битна утакмица против екипе Цибоне. Морамо да одиграмо квалитетну одбрану и паметан напад, као и у претходном колу. Цибона је довела пар појачања у односу на први део сезоне, и сигурно нас очекује физички захтеван меч, али верујем да уз добру енергију можемо да дођемо до нове победе," изјавио је Јовичић.

После 15 одиграних кола АБА лиге, Мега тренутно има скор 10-5 док Цибона има три победе и девет пораза. Ове две екипе су се до сада састале 15 пута у АБА лиги уз скор 9:6 у корист Меге.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво