Читај ми!

Одлични Јокић предводио Денвер у победи над Оклахомом

Српски центар Никола Јокић предводио је Денвер у убедљивој победи над Оклахомом са 119:101 постигавши нови двоструки двоцифрени учинак иако је последњу чeтвртину провео ван терена. На свом терену је убедљиво славила и Јута против Њу Орлеанса са 118:102 у другој синоћњој утакмици.

Никола Јокић је наставио сјајну серију игара и утакмицу завршио са 27 постигнутих поена уз 12 скокова и наставио низ у коме је сваку утакмицу ове сезоне завршио дабл-даблом.

Јокићу су недостајале само четири асистенције да оствари шести овосезонски трипл-дабл, односно 47 у каријери, али је због убедљивог вођства свог тима одлуком Мајкла Мелоуна последњу четвртину меча одседео на клупи.

Други представник Србије, најмлађи кошаркаш НБА лиге, Алексеј Покушевски у супарничкој екипи није се уписао у стрелце, забележивши четири скока и једну асистенцију за 24 минута игре.

Оклахома је на гостовању добро почела меч и чак повела, али онда је тим Денвера предвођен Јокићем преузео иницијативу и тимском игром дошао до двоцифрене предности после које се није постављало питање победника.

У једном моменту последњег дела меча имали су предност од чак 29 поена, а седморица домаћих кошаркаша дуел су завршила са двоцифреним бројем поена.

Јокића су одлично пратили Монте Морис са 15 поена, четири скока и пет асистенција и Пол Милсеп са 13 поена и 12 ухваћених лопти. 

У екипи Оклахоме најефикаснији је био Дорт са 20 постигнутих поена.

На сличан начин на свом терену славила је и Јута у дуелу са Њу Орлеансом са 118:102 остваривши чак шесту победу у низу у овој сезони.

До победе их је ефикасношћу предводио Донован Мичел са 27 поена уз 7 скокова и четири асистенције а у супарничком тиму најефикаснији је био Зајон Вилијамсон са 32 поена, али то није много помогло његовом тиму.  

 Резултати НБА утакмица:

Денвер - Оклахома 119:101
Јута - Њу Орлеанс 118:102

 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво