Читај ми!

Брука у Бруклину, има ли ко јачи?

То је НБА лига! Колико год били добри или лоши, у форми или ван ње - једна ноћ промени све! Џејмс Харден је нови члан Бруклин нетса, где заједно са Кајријем Ирвингом и Кевином Дурентом прави нови супертим и апсолутног фаворита за титулу најјачег кошаркашког првенства. Ко може зауставити ово троглаво чудовиште, можда оно себе само?

"Вож бомба" је експлодирала и окренула НБА лигу наглавачке.

Они који су до јуче позивани да се пензионишу, они који су се од најтежих повреда опорављали, они који су дуг низ година оспоравани, критиковани и отписани - они одједном постају свачија ноћна мора и кројачи будућности НБА.

Џејмс Харден након трејда четири тима, напушта Хјустон и иде у Бруклин.

Покушавале су "ракете" на разне начине да проблем сакрију испод тепиха, трпели стриптизете, велику дозу непоштовања, недисциплину, јаке и двосмислене изјаве, вишак килограма и свашта још, али на крају су остали без свог драгуља.

Џејмсу Хардену у Хјустону изгледа није било суђено да изме титулу.

Покушавао је "брада" свим и свачим. У великој мери је променио НБА лигу и саму кошарку, пообарао њене рекорде, освајао награде за стрелца и најкориснијег играча, али увек био испод црте, корак до сна, тако близу - а опет тако далеко.

Прво је пробао са Двајтом, потом са Крисом Полом, Раселом Вестбруком, а сада и мало са Џоном Волом... По која повреда мање, по која погођена тројка више и уз врло мало спортске среће, можда би и успео да сруши онај неуништиви Голден Стејт, али до тога никада није дошло.

Ипак, чини се да сада мора и да више нема изговора!

Харден одлази у Бруклин, где га насмејани и широко отворених руку дочекују Кевин Дурент и Кајри Ирвинг.

НБА лига је тако преко ноћи добила један од најталентованијих тимова у целокупној и богатој историји.

Међутим, велики задатак је пред том тројком, као и пред њиховим тренерима: Стивом Нешом и Мајком Д'Антонијем.

Харден, Ирвинг и Дурент важе за најдаровитије кошаркаше и најбоље стрелце од кад се лопта убацује професионално у кош.

Сваки од њих има своје мане, како кошаркашке, тако менталне, али, када се удруже, заиста морате да се запитате: Шта је то потребно да победи такав тим?

Питање које се такође поставља је: Може ли то троглаво чудовиште да не одгризе само себи главе.

Бруклин је пре две сезоне показао да поседује сјајан колектив, који је направио пријатно изненађење и пласирао се у плеј-оф фазу такмичења.

На сјајне и талентоване момке попут: Алена, Лаверта, Динвидија, Хериса и остале, они су додали две суперзвезде какве су Ирвинг и Дурент.

Ипак, звезде као што им име каже, захтевале су посебне третмане, а цену тога је платио тренер Кени Еткинсон.

Након тешких повреда Ирвинга и Дурента, који су морали да преседе целу или већи део прошле сезоне, деловало је као да су ове године све коцкице на месту и да је време да видимо тај дуо на делу.

Нажалост, добили смо само делић магије коју могу да произведу заједно "Чика Дру" и "КД", пошто је Кајри одлучио да му кошарка није приоритет, па је отишао на одмор, такав да нико у клубу (званично) не зна где је.

Стив Неш, који је са Дурентом радио у Голден Стејту, ове године добио је прилику да дебитује на клупи НБА екипе, а већ је морао да почне да микроменаџује, трпи, прашта и стаје иза својих лидера.

Некадашњи двоструки МВП лиге у оваквом првом ангажману мора да тражи помоћ, а  има је у "лудом генију" какав је Мајк Д'Aнтони.

Посебну драж и занимљивост преласка Хардена у Бруклин управо даје Д'Антони, који је тренирао "Браду" годинама у Хјустону.

"Кајри Ирвинг је уметник, али уметници умеју да себи одсеку ухо или мисле да је Земља равна плоча", реченица је која најбоље описује једног од хероја шампионског прстена Кливленда од пар сезона.

"Кевин Дурент је најемотивнија особа у лиги, па човек прави лажне налоге на друштвеним мрежама како би бранио себе", говорили су најпознатији новинари и аналитичари НБА лиге.

"Харден има 30 килограма вишка, редован је гост стриптиз барова, таквим стилом живота , али и игре - никада неће достићи врх", говорили су за Браду.

Свака од три тврдње је тачна, делимично или потпуно, али оно што се не сме заборавити, је да је сваки од тројице способан да стави огроман терет на леђа и брише границе стварног.

Заједно, већ сада, када ни минут нису провели заједно на терену, они делују митски, нестварно и нереално, непобедиво и далеко од фер према остатку лиге.

Још увек не знамо како ће се они уклопити, хоће ли бити нови Клиперси који су у великој мери подбацили, како ће тренери трпети њихове "бубице" и равноправно поделити лопте, минуте и улоге.

Оно што знамо је да нас чека спектакл на паркетима, сегменти у којима ће редом Дурент, Ирвинг, па Харден, демонстрирати силу и умеће и чупати душу противницима.

Нама остаје да отворимо вилице и уживамо у ономе што ће приређивати Нетси.

А остатак лиге? Милвоки, Филаделфија и Бостон на Истоку се питају: Шта су Богу згрешили?

A Лејкерси нек се спреме, мораће да изведу херкуловски подвиг, како би их ово троглаво чудовиште не би скинуло са трона.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво