Читај ми!

Петорица Срба на НБА паркету - Јокић удара на Бјелицу, Богдан дебитује за Атланту

Друго НБА вече доноси нам прегршт дуела, као и први излазак српских кошаркаша на паркете. Никола Јокић и Немања Бјелица играће један против другог у дуелу Денвера и Сакрамента. Богдан Богдановић забележиће први званични наступ за Атланту, шансу за дебитантске минуте у најјачем клупском кошаркашком првенству чека Алексеј Покушевски, а последњи на паркет ће Бобан Марјановић.

Након сјајних уводних мечева нове сезоне, вечерас на терен излази преосталих 26 екипа.

Српским љубитељима кошарке у фокусу ће бити петорица наших момака, неки од њих бориће се директно један против другог, неки дебитују у новом клубу, а неки у самој лиги.

Дуел који може привући доста пажње је окршај Денвера и Сакрамента од три часа после поноћи.

Никола Јокић угостиће Немању Бјелицу, али очекује се да буде добар домаћин само ван паркета.

"Џокер" и Нагетси имају велике амбиције ове сезоне, пошто су у прошлој направили велики искорак.

Српски центар проглашен је за најбољег играча на својој позицији прошле сезоне, па је на Јокићу велики терет како би тај епитет оправдао.

У госте му долази Немања Бјелица, последњи Србин у клубу који је до прошле године био познат као "српски Сакраменто".

"Белог" ове сезоне очекује доста тежак посао. Из калифорнијског тима отишли су Дивац, Кокошков и Богдановић, па ће Бјелица морати сам да се сналази у екипи која није пројектована за велика остварења ове сезоне.

Српски кошаркаш је један од најстаријих у клубу, па ће осим искуства на терену, морати да покаже пример и буде ментор млађима и ван њега.

Сат времена пре Јокића и Бјелице, на паркет излазе дебитанти Богдан Богдановић и Алексеј Покушевски.

Богдан ће уписати први наступ на званичним утакмицама у екипи Атланте, која гостује код Чикага од 02.00.

"Боги" је напустио Кингсе и преселио се на Исток, па га српска публика може гледати у нешто приступачнијем и подношљивијем термину.

Богдановић ће бити део екипе чије амбиције су знатно скочиле у односу на прошлу сезону, те покушати да оправда јак уговор који су му поверили челници Хокса. 

Многи прогнозирају да ће један од најбољих српских играча, након три године без већег успеха у НБА, напокон бити део екипе која је конкурент за плеј-оф.

Што се тиче Алексеја Покушевског, њега и екипу Оклахоме очекује дуел са Хјустоном у Тексасу.

Алексеј је најмлађи кошаркаш лиге, али је дошао у екипу која је стрпљива и зна са младим талентима. Српски кошаркаш ће се борити за прве минуте у НБА лиги и покушати да остави што бољи утисак у дресу Тандера.

Последњи на паркет ће Бобан Марјановић и Далас меверикси, који гостују код Финикса санса у Аризони.

"Боби", Дончић и генерално цео Далас било је веома занимљиво гледати прошле сезоне и не постоји разлог да тако не буде и ове године. Уз пар промена у саставу, очекује се да Далас понови прошлосезонски успех и можда оде корак даље у овој кампањи.

Прве минуте у НБА лиги забележиће и Дени Авдија, изреаелски кошаркаш српског порекла, у којег велике наде полаже Вашингтон, што говори податак да га је изабрао као деветог пика на овогодишњем драфту.

Од осталих сусрета, дерби Истока се свакако игра у Винсконсину, где Милвоки дочекује Бостон, а занимљиво ће бити и у дуелу екипа са Флориде (Мајами - Орландо), док је на Западу под лупом окршај Јуте и Портланда у Солт Лејк Ситију.

Распоред утакмица НБА, друго вече:

Кливленд – Шарлот (01.00)
Индијана - Њујорк (01.00)
Орландо - Мајами (01.00)
Филаделфија - Вашингтон (01.00)
Бостон - Милвоки (01.30)
Торонто - Њу Орлеанс (01.30)
Чикаго - Атланта (02.00)
Хјустон - Оклахома (02.00)
Мемфис - Сан Антонио (02.00)
Минесота - Детроит (02.00)
Денвер - Сакраменто (03.00)
Портланд - Јута (04.00)
Финикс - Далас (04.30)

Александар Петровић (AlexPetro23)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво