Читај ми!

Поново ће Гасол играти за Лејкерсе

Шпански центар Марк Гасол договорио је двогодишњу сарадњу са Лос Анђелес лејкерсима, тимом чији је драфт пик и био пре 13 година. Мичел и Тејтум потписали ”макс” продужетке уговора.

Лудница ”фри ејџенсија” у НБА лиги се не стишава, а синоћ је главни посао урадио генерални менаџер Лејкерса Роб Пелинка.

Наиме, договорен је долазак шпанског центра Марка Гасола у редове шампиона на период од две сезоне.

Биће то прилика да Гасол млађи заигра за тим који га је и драфтовао 2007. године, али потом и трејдовао права на њега у послу са Мемфисом у којем је његов ссарији брат Пау стигао међу љубичасто-златне.

Претходно су Лејкерси трејдом Џавела Мекгија у Кливленд у замену за Џордана Бела и Алфонса Мекинија направили место за играча који је са Торонтом 2019. године освојио титулу. 

Исте вечери две суперзвезде из драфт класе 2017 потписале су ”макс екстензије” уговора.

Реч је о Доновану Мичелу из Јуте џез и Џејсону Тејтуму из Бостон селтикса, који ће у наредних пет година инкасирати 195 милиона долара, уз одређене услове (избор у један од три најбоља тима наредне сезоне један је од њих).

Ситуација око клуба у којем ће Богдан Богдановић играти наредне сезоне није решена, али је после потписивања понуде Атланте знатно јаснија.

Додајмо и то да је Торонто исте вечери нашао замену за Гасола, пошто су договорили двогогодишњу сарадњу са аустралијским центром Ероном Бејнсом, у прошлој сезони играчем Финикса.

Он ће у тиму из Канаде на наредне две сезоне зарадити 14,3 милиона долара. 

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво