Читај ми!

Цедевити дерби против Игокее, Будућност лако са Цибоном

Кошаркаши Цедевита Олимпије победили су Игокеу у Љубљани после продужетка резултатом 103:92. Будућност је рутински и врло убедљиво савладала Цибону у ”Морачи” - 87:68.

После изнуђене паузе у АБА лиги услед неколико случајева заразе коронавирусом, екипа Будућности се вратила на терени и остварила пету победу у сезони АБА лиге, у исто толико одиграних мечева.

У мечу против Цибоне ”ђетићи” су били асполутни фаворорити и ту улогу оправдали и на паркету.

После десет минута екипа тренера Мијовића веће имала девет понеа предности, а на полувреме отишла са ”+22”, те је у наставку само ”одрађивала” посао за коначних 87:68. 

Рапсоложен је био млади Федор Жугић са 20 поена, док је Џастин Кобс додао 16.

Год гостију из Загреба у шестом поразу у сезони најбољи Филип Бундовић са 18. 

У дербију дана у ”Стожицама” снаге су одмерили Цедевита Олимпија и Игокеа, екипе које су пред ово коло имале идентичан скор од 4-1. 

Тај уједначен скор на табели пренет је и на терен, те је после чедтрдесет минута кошарке било потпуно изједначено - 87:87, иако је у већем делу сусрета домаћи састав био у предности.

Међутим, до победе су дошли тек у додатних пет минута, које је тројкама и далекометном паљбом решио Едо Мурић.

На крају и убедљива, двоцифрена победа за ”змајеве” од 103:92, који су тиме дошли до пете победе у регионалном такмичењу, после утакмице у којој су убацили чак 17 тројки!

Одлична партија плејмејкера Олимпије Кендирика Перија, који је меч завршио са 26 поена, девет асистенција и пет скокова. Блажич је имао 22, док је Мурић стао на 16.

Код гостију из Републике Српске, који сада имају скор 4-2, 17 поена Американца Таја Волера, а 11 је имао Един Атић. По десет су убацили Јовановић, Илић, Пот и Кармајкел.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво