Читај ми!

Маљковић: Позитивни тренуци пресудили, и поред грешака

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић, после победе против Литваније (82:71) у квалификацијама за Европско првенство, изјавила је да су позитивни моменти пресудили у том дуелу, упркос великом броју грешка. Васић: Задовољне победом. Црвендакић: Можемо боље.

Кошакашице Србије у трећем колу квалификација за ЕП вечерас су у Истанбулу победиле Литванију са 82:71 и уписале трећи тријумф.

"Сигурно је мало непријатно и чудно играти ове утакмице кад екипа није спремна... Играчице и једног и другог тима недовољно су спремне, лиге се не играју, тако да свакако та кошарка није нешто лепа за око... Играли смо лоше тих уводних пет минута, али смо успели брзо да урадимо оно што смо се договорили", рекла је Маљковић за сајт КСС-а.

"Доста смо грешили, највише из разлога који сам вам навела, јер играчице нису спремне онако како репрезентација Србије уме да буде спремна. Ипак, на нашу срећу, имали смо више позитивних тренутака и трудили смо се да издржимо са трчањем и у овој новој ситуацији изнесемо све до краја. Понављам, доста смо грешили, али смо, гледајући целу утакмицу, спровели оно што смо се договорили", закључила је Маљковићева.

"Мислим да се види да нисмо уигране и да нисмо имале много времена да радимо. Онако је на неки бљесак и на тренутке деловало као да смо то ми. Онда су се опет дешавали падови у игри. У сваком случају задовољне смо победом, али реално није то то."

"Мислим да би с неким нашим уобичајеним ритмом ово била убедљивија утакмица. Али, с обзиром на целу ситуацију, мислим да је најбитније да смо победили. Реално, немамо ни много времена да анализирамо ово, већ морамо одмах да се окрећемо утакмици против Турске у суботу", рекла је Васић после меча за сајт КСС-а.

Александра Црвендакић, најефикаснија у тиму са 19 поена, каже да је борбеност надокнадила све недостатке.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво