Читај ми!

Унија кошаркаша Шпаније тражи промену календара такмичења и предлаже организовање "мехура"

Удружење кошаркаша Шпаније (АБП) изнело је захтев да због пандемије коронавируса све лиге у Европи промене календар такмичења.

Шпанска уније играча прва је у Европи која је затражила промене у европским такмичењима, пошто сматрају да померање утакмица може донети колапс у распореду и да такав календар никоме не може да користи.

"Сезона је почела скоро пре месец дана и у националним и у европским такмичењима, а скоро да нема недеље у којој неки меч није одложен због позитивних случајева коронавируса у неком клубу. У Шпанији имамо померање утакмица, ако погледамо Евролигу, исто се дешава. Одложене утакмице, отказују се путовања, екипе су у карантину", наводи се у саопштењу Удружења кошаркаша Шпаније.

Удружење предлаже да сва такмичења направе своје "мехуре", попут оног који је НБА лига направила у Орланду.

"Пред нама је прилика да покажемо љубитељима кошарке да постоји лидерство и одговорност. У претходним месецима бити одговоран није значило само сачувати посао, већ се и прилагодити ситуацији у којој живимо и саградити мостове сарадње", наводи се у саопштењу.

"Протокол који је примењен у завршници шпанске АЦБ лиге у Валенсији се показао као ефикасан. Нешто слично урађено је и у Фибиној Лиги шампиона. То показује да календари и системи такмичења нису фиксне и непроменљиве структуре. Kвалитет наше игре показује и њена способност прилагођавања изузетним тренуцима попут оних које проживљавамо ", сматрају шпански кошаркаши.

АБП је најјачи синдикат играча у Европи и једини који поред француске уније има колективни уговор са домаћим лигама.

Са друге стране, немају никакав званични однос са Евролигом и Фибином Лигом шампиона, нити имају могућност да изврше притисак на било које друго такмичење осим шпанске АЦБ лиге.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво