Читај ми!

Шћепановић: Победа је резултат тимске игре

Тренер кошаркаша Партизана био је изузетно задовољан и поносан на свој тим после победе над Цедевита Олимпијом. Црно-бели су у врло драматичном дербију 4. кола АБА лиге славили са 86:77 и супарницима нанели први пораз у регионалној лиги.

Иако знатно ослабљени без Огњена Јарамаза и Вила Мозлија кошаркаши Партизана су дошли и до треће узастопне победе у свим такмичењима, а тренер Влад Шћепановић је истакао да је све то резултат сјајне тимске игре.

„Честитао бих играчима на показаном карактеру у овом тешком времену када не иде све како треба. Опет су показали карактер и када сви дају оно што треба за тим, на крају победе. Хиљаду пута сам рекао да овај тим може да побеђује једино као тим. То су и показали великим срцем и квалитетом. На крају крајева, када имате оволики број скокова у нападу, то значи да сте играли као тим. Без два много битна играча, у скраћеној ротацији, сви су одговорили на прави начин, без сујете и ега. Дали су све што су могли да победе једног противника који је у овом моменту можда бољи од нас, али не побеђује увек бољи. Партизан увек иде на победи и тако ће увек бити, каква год ситуација да буде.", рекао је Шћепановић.

Шеф стручног штаба Партизана је посебно истакао учинак Немање Дангубића који је у финишу утакмице дао значајан допринос победи.

„Од када је момак дошао, од првог дана је поштен, добро ради, поштује саиграче и њега игра награди. То покушавам да објасним играчима ако си поштен у животу, увек ти се врати. У спорту када си поштен, када дајеш све од себе, немаш сујету, вратиш се уместо саиграча после његове изгубљене лопте, врати ти игра. Дангубићу из утакмице у утакмицу и игра и живот враћају за његово поштење, и спортско и људско.", истакао је Шћепановић. 

Партизан следећу утакмицу игра у Еврокупу против Бурга код куће у среду од 20.30, а тренер Партизана је истакао да ови специфични условима битно утичу на форму тима.

„Треба времена, не само за Партизан, него и за многе екипе. Видели сте резултате и данас других екипа, пратите Евролигу и Еврокуп, није једноставно да се пење форма у овим условима, без публике, није лако."

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво