Читај ми!

Нуркић игра за БиХ – да ли ће Срби из НБА наступити за репрезентацију?

Кошаркаш Портланд трејлблејзерса Јусуф Нуркић потврдио је да ће наступити за репрезентацију Босне и Херцеговине у квалификацијама за Европско првенство, што је повећало могућност да и наша селекција буде комплетна. Нуркић је истакао да ће играти за БиХ, демантујући да се његов клуб противио наступу за национални тима.

Квалификације за Евробаскет биће спроведен у "мехурима", попут завршнице НБА лиге, а један од њих ће бити организован у БиХ.

Босну и Херцеговину крајем новембра очекују мечеви са Бугарском и Летонијом против којих ће играти на домаћем терену.

Поједини медији писали су како је Нуркићево играње за репрезентацију упитно због противљења Портланда да игра, међутим, он је путем друштвених мрежа написао да је то лаж и да ће наступати.

"С обзиром на то да су поједини медији објавили како је моје играње за репрезентацију у предстојећем циклусу квалификација упитно, због наводног отпора мог клуба, дужан сам рећи да сам пре више од месец дана људе КСБиХ обавестио да желим играти и да ништа није под знаком питања", написао је Јусуф и додао:

"Одобрење мог клуба није долазило никад у питање јер је то поверење утемељено на узајамном поштовању и неизмерној подршци од клуба коју сам стекао својим радом и врхунским играма које су ме сврстале у ред најбољих центара, најјаче кошаркашке лиге света."

Нуркић се тако придружио Јонасу Валанчунасу и Домантасу Сабонису, који су такође потврдили да ће играти за Литванију крајем новембра.

Овакве информације значе да би и српски репрезентативци из НБА могли да играју у квалификацијама, чиме би посао селектора Игора Кокошкова био знатно олакшан. Нема потврде, али се навијачи надају одазивањем Николе Јокића, Богдана Богдановића, Немање Бјелице, Бобана Марјановића, Марка Гудурића, па можда и Алена Смаилагића.

"Орлове" очекује пут у Финску, пошто је ова држава добила задатак од Фибе да организује "бабл", где ће бити одиграни мечеве са Швајцарском (27.11) и Финском (30.11).

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво