Читај ми!

Партизан коначно победио, црно-бели славили у Железнику

Кошаркаши Партизана остварили су први тријумф у регионалној лиги, пошто су у мечу трећег кола као гости савладали ФМП са 103:90. “Пантери” били равноправан ривал у првом полувремену, у наставку искуство и шут црно-белих дошли до изражаја.

Коначно је Партизан тријумфовао у АБА лиги, у трећм колу изабраници Влада Шћепановића савладсли су екипу ФМП-а са 103:90.

Капитен Новица Величковић предводио је Партизан до првог тријумфа у такмичењу, а навијаче црно-белих може да радује одличан шут споља (тројке 12/24).

ФМП је био равноправан ривал у првом полувремену. "Пантери" су добили прву четвртину, али онда се Партизан распуцао и већ до полувремена стекао предност - 48:44.

Црно-бели су наставили са добром игром и у трећој деоници, у једном тренутку стекли су и 15 поена предности, да би ФМП у последњу четвртину ушао са минусом од 11 поена - 77:66.

Одлично су изгледали црно-бели на старту последње деонице и тројкама Дангубића, Пејџа и Мекинтајера подижу предост на максималних плус 18.

Ипак, ФМП се враћа у игру захваљујући нешто ангажованијој одбрани, па је предност Партизана смањена само на девет поена, четири минута до краја меча.

"Пантери" су успели да приђу и на седам поена заостатка, али Филип Човић тада прави фаул за два бацања, а онда добија и две техничке грешке, аутоматски и исључење са меча.

Кошаркаши Партизана погодили су четири од пет слободних бацања, а онда и Мекинтајер погађа са полудистанце, па црно-бели поново одлазе на двоцифрену предност коју су сачували до краја.

Чак шест играча гостујуће екипе имало је двоцифрен кошгетерски учинак - Милер-Мекинтајер 23, Загорац 15, Пејџ 14, Томас 13, Гордић и Величковић по 10.

У тиму ФМП-а одличну утакмицу одиграо је Немања Ненадић са 26 поена, Улубај је додао 17, а Човић 16, уз девет асистенција.

Обе екипе после три кола имају учинак од једне победе и два пораза.

АБА лига, треће коло:

Петак:

Цедевита Олимпија - Сплит 94:66

Субота:

Игокеа - Приморска 89:71

Будућност - Борац 86:83

ФМП - Партизан 90:103

Недеља:

Цибона - Мега (17.00)

Црвена звезда - Морнар (20.00)

Понедељак:

Задар - Крка (18.00)

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво