Читај ми!

Звезда ипак не иде у Француску и (вероватно) побеђује Асвел са 20:0

Кошаркаши Црвене звезде ипак неће путовати у Француску на меч са Асвелом, сазнаје РТС, а то готово извесно значи да ће црвено-белима бити додељена победа службеним резултатом – 20:0.

Иако је раније данас из клуба са Малог Калемегдана поручено да екипа путује у Француску по плану, то се ипак неће догодити.

Наиме, лет заказан за 18 сати је отказан и утакмице у гостима код Асвела неће бити. 

Остаје да се види хоће ли Евролига следити своје специјалне протоколе за ковид 19 и по њима доделити победу Црвеној звезди од 20:0, као што је то урадила у случају Зенита, а све услед немогућности Асвела да се такмичи. Сва је прилика да хоће.

"Меч је требало да буде одигран у дворани 'Астробал' у Лиону у четвртак са почетком од 20.45 часова. Након званичне информације коју је клуб добио од Евролиге, први тим и стручни штаб неће путовати у Француску планираним летом у среду у 18 часова. У званичном допису Евролиге који је пристигао у клуб у среду у 15 часова, између осталог се наводи да се 'меч отказује због великог броја позитивних на ковид-19 и немогућности да екипа АЦД Асвел обезбеди минималних 8 играча за меч који је требало да буде одигран у четвртак", истиче се у саопштењу Звезде.

Звезда схватајући тежину ситуације у којој се налази целокупна евролигашка породица и сви клубови у такмичењима под окриљем Евролиге, изражава велико жаљење због немогућности да на терену одмери снаге са спортским пријатељима из Лиона, али као и сви у време пандемије предност даје безбедности и очувању здравља људских живота.

"Истовремено, овим путем КК Црвена звезда мтс жели брз опоравак свим играчима, стручном штабу, члановима менаџмента Асвела који су позитивни на ковид-19, и нада се скором виђењу на спортским ривсалима из Лиона, на терену у много бољим околностима", поручују са Малог Калемегдана.

Подсетимо, црвено-бели су у прва три кола остварили једну победу (против Басконије) и два пораза (од Фенербахчеа и Жалгириса).

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво