Почео финални турнир кошаркашке ЛШ у Атини, Бургос и Дижон први полуфиналисти

Фајнал ејт, односно завршни турнир прекинуте сезоне у Кошаркашкој Лиги шампиона почео је у атинској ”Оака” арени, а победе првог дана остварили су шпански Сан Пабло Бургос и француски Дижон, који ће играти полуфинале.

На отварању турнира у грчкој престоници, који је са осам тимова органозован по угледу на НБА ”бабл”, снаге су одмерили Сан Пабло Бургос и Хапоел Јерусалим.

Након уједначене прве четвртине, тим из Шпаније је заиграо сјајно у нападу и почео да погађа готово све. Тројке Мекфадена, те одлична игра повременог српског репрезентативца Дејана Кравића под кошем, одвела је утакмицу у једносмерну улицу.

Предност је само расла и расла, да би се меч завршио убедљивом победом шпанског представника од 92:65.

Већ поменути Мекфаден и Кравић меч су завршили са по 18 убачених поена, док је српски центар на свом конту имао и 10 скокова.

На другој страни код израелског тима најефикаснији бивши капитен Црвене звезде Лука Митровић и доскорашњи члан Панатинаикоса Никос Папас, који су постигли по 13 поена.

У другом мечу првог дана, који су одиграли Турк Телеком и Дижон, било је далеко више узбуђења.

Појачана играчима са НБА искуством Семом Декером и Тајлером Енисом, турска екипа је важила за благог фаворита и то је оправдала на старту, када је била у предности.

Међутим, у другом делу утакмице уследио је преокрет француског представника, који је предвођен Џероном Џонсоном (16) и Акселом Џулијеном (19 поена) успео да дође до капитала који им је био довољан за славље.

Истина, тим из Анкаре је имао 8 секунди и последњи напад, али га је одиграо веома траљаво и остао без полуфинала. На крају коначан резултат гласио је 83:82.

У пораженом саставу најефикаснији Кајл Вилџер са 19 поена.

Такмичење у Атини наставља се дансас мечевима Нимбурк - АЕК и Сарагоса - Тенерифе.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво