Сарајевска Босна ипак игра првенство БиХ

Кошаркашки клуб Босна, некадашњи првак Европе, ипак ће учествовати у првенству Босне и Херцеговине ове сезоне, и поред великих финансијских проблема.

Претходно се пислао да Босна због проблема са новцем највероватније неће наредне сезоне учествовати у првенству Босне и Херцеговине, као и да је под знаком питања и опстанак клуба.

Ипак, како преноси портал Кликс, котизацију за учешће од 9.000 конвертибилних марака Кошаркашком савезу БиХ уплатиће општина Центар и Град Сарајево.

Општина Центар ће према договору дати 60 посто, а градска управа Града Сарајева 40 посто средстава неопходних за такмичење ”студената” у првенству БиХ, а то је саопштено након данашњег састанка начелника Неџада Ајнаџића и председника КК Босна Алмира Брадића.

"Познато нам је свима с каквим проблемима сте се суочавали и с каквим проблемима се суочавате и даље. Спремни смо се укључити и користим прилику да позовем и друге нивое власти да буду део те приче, јер само заједно можемо направити неки значајан искорак”.

”У том смислу предлажем да се у наредном периоду припреми Меморандум о међусобној сарадњи, који ће поред КК Босна и Општине Центар потписати и Градска управа Града Сарајева, као и остале градске општине и Кантон Сарајево где би трајно решили питање дела финансирања Босне", рекао је Ајнаџић.

КК Босна је основана 1951. године, а у бившој СФРЈ била је важан и цењен клуб, док је титула првака Европе 1979. године била је нешто чиме су се сви у Босни и некадашњој Југославији поносили.