Јокић и Денвер узвраћају ударац Лејкерсима

После убедљивог пораза у првом мечу финала Запада, кошаркаши Денвера предвођени српским суперстаром Николом Јокићем улазе у други меч серије против Лејкерса са намером да дођу до изједначења и избегну поновно ”јурење” велике предности ривала као у претходним рундама. Утакмица број 2 на програму је ноћас од 01.30.

Након спектакуларног повратка из заостатка од 1-3 и то другог у низу, те елиминације фаворизованих Л.А. Клиперса, Нагетси су били без препознатљиве енергије у првом мечу финала против одморних и додатно мотивисаних Лејкерса.

Равноправни су били само у првој четвртини, коју су и добили са кошем разлике, али је у наставку све било у знаку жуто-љубичастих из Лос Анеђелеса. Али и судија.

Ране проблеме са фауловима имали су и Џамал Мари, и Пол Милсап али и српски центар Никола Јокић, који је због тога на паркету провео ”само” 25 минута, уз убачен 21 поен и шест скокова, те за његове стандардне скромне две асистенције.

На другој страни доминирао је Ентони Дејвис са 37 поена, али и великим доприносом у одбрани, где је ”икс фактор” ипак био ветеран Двајт Хауард, који је и изнудио два од пет фаулова Јокића.

Као и у том мечу (15 поена и 12 асистенција), Леброн ће и у другом сусрету извесно радити све на терену и бити близу трипл-дабл учинка, али ипак треба очекивати снажнији одговор Нагетса и бољу енергијау на паркету терена у Орланду, уз вероватно значајна тактичке модификације оба тренера.

Ту пре свега мислимо на Мајка Мелоуна, који ће морати нешто мења уколико жели другачији исход.

Други меч финалне серије Западне конференције НБА на програму је у ноћи између недеље и понедељка од 01.30.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво