Јокићев Денвер против Лебронових Лејкерса – ко ће у НБА финале

Кошаркаши Денвер нагетса и Лос Анђелес лејкерса почињу финалну серију Западне конференције НБА лиге. Екипа Леброна Џејмса важи за фаворита, али су Јокићеви нагетси показали да се никога не плаше. Први меч серије која се игра до четири победе на програму је у ноћи између петка и суботе од 3.00 по средњоевропском времену.

Вероватно најзанимљивија НБА сезона у овом миленијуму ушла је у завршну фазу. И док су Бостон и Мајами већ почели своју финалну серију Истока (Хит води 2:0), Нагетси и Лејкерси ноћас играју први меч финала Запада.

Јокић и екипа већ су остварили зацртани циљ за ову сезону пласманом у финале конференције, што не значи да изабраници Мајкла Мелоуна неће дати максимум да елиминишу још једног фаворита за освајање НБА титуле.

Нагетси играју у сјајном ритму, већ су два пута стизали немогуће, од 1:3 до 4:3 против Јуте и Клиперса, а ако изненаде Лејкерсе - први пут у историји играће НБА финале.

Ипак, то неће бити нимало лако. Лејкерсе предводи најбољи кошаркаш данашњице Леброн Џејмс, а велику помоћ има у Ол-стар играчима Ентонију Дејвису, Двајту Хауарду, Рејџону Ронду, као и искусним легионарима Ејверију Бредлију, Денију Грину, Џавалу Мекгију...

Леброн је већ 11 пута у каријери играо финале конференције, Лејкерси имају знатно искуснију екипу, што у финалним серијама често може да донесе превагу.

С друге стране, екипа Мајка Мелоуна на својој страни има младост, креативност, полетност. Додуше, Нагетси су у плеј-офу одиграли већ 14 мечева, Лејкерси само 10, па свежина и физичка спрема могу играти кључну улогу у финалу Запада.

Никола Јокић потврдио је зашто је заштитно лице франшизе из Денвера, у плеј-офу просечно бележи 25 поена, 11 скокова и шест асистенција, а ако Нагетси уз Џамала Марија буду имали још неког расположеног играча, финале ће бити изузетно неизвесно.

Игре српског центра похвалио је и тренер Лејкерса Френк Фогел.

"Може вас казнити на све могуће начине. Може да шутира тројке, може да игра на посту и наравно, то су његова додавања. Они схватају његове способности и сјајно хватају углове. Све то га чини тешким за чување", рекао је Фогел коментаришући игру Николе Јокића.

Очекује се да Фогел у финалу више користи високе играче Двајта Хауарда и Џавала Мекгија, који нису били неопходни тиму у дуелима са Хјустоном, који је познат по својој смол-бол кошарци.

После генерације Сакрамента са Дивцем и Стојаковићем, Србија поново има разлог за бесане ноћи, а прва таква прилика је већ између петка и суботе, када Лејкерси и Нагетски играју први меч финала Западне конференције - у 3.00 по средњоевропском времену.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво