Јокићев дабл-дабл у поразу пред плеј-оф, познато седам од осам парова доигравања

Кошаркаши Денвера поражени су од Лос Анђелес клиперса резултатом 124:111, у последњем мечу регуларног дела НБА сезоне, а пред почетак плеј-офа. Никола Јокић расположен са 17 поена и 13 асистенција. Познато седам од осам парова доигравања.

У мечу тимова који су се током целе сезоне борили за друго место на Западу, бољи су на крају били они који су то друго место и освојили.

Предвођени својим највећим звездама, Кавајем Ленардом и Полом Џорџом, Клиперси су противника ”решили” у финишу уткмице.

Џорџ је убацио 27, а Ленард 26 у сусрету који је одлучен у последњој деоници, који је тим из Лос Анђелеса одиграо знатно боље. ”Резервиста” Лу Вилијамс додао је 23.

Код ”грумења” из Колорада српски центар Никола Јокић је регуларну сезону завршио дабл-дабл партијом - 17 поена и 13 асистенција, уз 7 скокова за 28 минута на паркету.

Најбољи у тиму Нагетса био је Џереми Грент са 25.

Тако ће Јокић и Денвер у првом колу плеј-офа играти против Јуте џез, док ће Клиперси на мегдан Даласу и Луки Дончићу. 

Поразом Хјустона од Индијане од 108:104, упркос 45 поена, 17 скокова и девет асистенција спектакуларног ”браде” Џејмса Хардена, Ракете су пале на пето место и играће у плеј-офу са четвртим тимом Запада Оклахомом (оба тима имају исту скор од 44-27), која је ноћас после велике борбе са поеном разлике победила Мајами резултатом 116:115, уз 21 поен Даријуса Бизлија.

Другопласирани тим Истока и бранилац титуле, екипа Торонта, била је боља од шестог тима из исте конференције Филаделфије са 125:121, а најбољи у победничком саставу били су Кајл Лаури и Крис Бушер са по 19 поена.

Дакле, на Истоку је све познато, док је на Западу непознаница ко ће бити осми (у конкуренцији Портланд, Мемфис, Финикс и Сан Антонио), и ко ће играти у плеј-ину за то осмо место.

Парови плеј-офа:

Исток

Милвоки - Орландо
Торонто - Бруклин
Бостон - Филаделфија
Мајами - Индијана

Запад

Л.А. Лејкерс - осмопласирани
Л.А. Клиперс - Далас
Денвер - Јута
Оклахома - Хјустон

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво