Сакраменто најгори у историји НБА лиге, навијачи траже смену Дивца

Сакраменто кингси приводе крају још једну веома лошу сезону у којој ће, готово извесно, остати без пласмана у плеј-оф. Упркос измени правила која ја екипама омогућила додатну шансу за доигравање, чак иако нису у топ 8, Кингси ће вероватно погнутих глава напустити Орланду, где се у "мехуру" одиграва завршница сезоне.

Тим који са клупе, не баш успешно, води Лук Волтон, а за који наступају српски репрезентативци Богдан Богдановић и Немања Бјелица, тренутно се налази на 13. позицији Западне конференције са 29 победа и 40 пораза.

На три утакмице до краја, потребно им је да Портланд не забележи нити једну победу, а да Сан Антонио, Њу Орлеанс и Финикс остваре највише по један тријумф – шанса која је мања и од теоријске.

То значи да ће франшиза из Калифорније поправити свој негативни рекорд НБА лиге јер 14. годину заредом неће наступити у плеј-офу. "Краљеви" су до сада убедљиво водили у овом сегменту, пошто је Финикс на другој позицији са 10 година без плеј-офа, али чак и они имају прилику да, након сјајних партија у Орланду, прекину црну серију.

Навијачи су очекивано бесни и огорчени на власника Вивека Ранадавиеа, који је на челу клуба од 2013, али није нимало допринео поправљању имиџа клуба.

На друштвеним мрежама су покренуте акције, траже се оставке, па осим индијског бизнисмена, први на удару је Владе Дивац, генерални менаџер Сакрамента. Легенда југословенске кошарке, која је оставила дубок траг у најјачој лиги света, направила је низ потеза који су се показали погрешним.

И не само навијачи, него и новинари који прате Кингсе, редовно извештавају да би Дивац требало да се повуче јер није дорастао послу.

"У идеалном свету Дивчева прича у Сакраменту не би текла овако. Вратио се у Сакраменто 2015. године са задатком да заврши оно где је стао као играч и да донесе титулу у Сакраменто. То је био његов циљ и све је ставио на себе. Био сам одушевљен, није постојао бољи сценарио од тога за навијача Кингса. Лидер тима који су чинили Крис Вебер, Пеђа Стојаковић, Рик Аделман долази у клуб после деветогодишње катастрофе? Не би било ништа лепше од сцене у којој Дивац стоји поред комесара Адама Силвера са трофејем шампиона НБА лиге", наводи Брајан Вест, новинар Кингс Хералда у тексту под називом "Хвала ти, Владе. Време је да се повучеш".

Вест истиче да је после пет година свима јасно да Дивац није "та" особа која ће учинити екипу победничком.

"За Дивца могу да нађу неку улогу амбасадора, али да буде тај који ће доносити најважније одлуке? Не – пет година је прошло и то је довољно да се види да је тиму потребан нови правац. Пет година је било довољно да екипама попут Мемфиса, Финикса, Њу Орлеанса и Даласа да падну на најниже гране и потом устану и 'прескоче' Сакраменто. Пет година је сасвим довољно да видимо да Владе није за ово."

Аутор текста потом пише о потезима српског стручњака где га је похвалио за Диерона Фокса, Бадија Хилда, Богдана Богдановића, али и критикован за Херија Џејлса што му није продужио уговор.

Спомиње се и чувени Драфт 2018. године, када је Сакраменто бирао Марвина Беглија испред Луке Дончића, дечка који је већ годину и по дана један од тројице најбољих играча лиге.

"Шансе за успех обнове тима су вероватно окончане 21. јуна 2018. године када су Дивац и компанија одабрали било кога уместо Луке Дончића. Биће бескрајна, бесмислена расправа о томе колико би МВП кандидат био добар у Сакраменту и то је истина јер без искусног, елитног тренера попут Рика Карлајла, Лука вероватно не би тако брзо достигао врхунац. Навијачи могу да говоре о томе да ли би се он уклопио са Фоксом, али не постоји логичан аргумент да генерални менаџер пропусти прилику да узме играча таквог потенцијала", стоји у тексту Кингс Хералда.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво