ФМП о захтеву за избацивање: Јефтини покушаји манипулације

Кошаркашки клуб ФМП из Железника одржао је седницу на којој се, поред уобичајених тачака, говорило и о "захтеву једног клуба за искључење ФМП-а из АБА Лиге".

ФМП је одржао седнице УО и Скупштине, у пуном саставу. Теме, тј тачке седница биле су финансије, извештај ревизора, отказана прошлогодишња као и план за наредну сезону.

Како клуб из Железника наводи, на Скупштини су "разматрани и нови Дисциплински правилник и Захтев једног клуба за искључење ФМП-а из АБА Лиге".

"КК ФМП ће и ове сезоне настуапти у АБА Лиги, КЛС и Купу Радивоја Кораћа, а сама чињеница да је наш клуб већ пету сезону заредом учесник регионалног такмичења говори о стабилности клуба у претходном периоду", наводи се на сајту "пантера".

"Представници клуба у Скупштини АБА лиге информисали су чланове Скупштине о Скупштинама АБА лиге јтд. у претходној сезони, посебно о 'иницијативи' једног клуба везаној за 'такозвани сукоб интереса' који КК ФМП наводно има са једним другим клубом, такође чланом АБА лиге јтд. Чланови Скупштине су изразли задовољство због конструктивног приступа свих чланова АБА лиге јтд, који су у два наврата гласали апсолутном већином за одбацивање ове иницијативе", додаје се у саопштењу.

"КК ФМП, као интегрални део регионалног такмичења и некадашњи двоструки освајач АБА лиге, не разуме ову врсту опструкције клуба који је 27.05.2020. године гласао за 'пренос удела' власништва клубова међу којима су КК ФМП, КК Морнар и КК Приморска, а онда захтевао нешто друго - а то је некакво избацивање КК ФМП из АБА лиге?"

Тим из Железника наводи да је поменути захтев вид јефтиног покушаја манипулације.

"Тај захтев једног клуба видимо као јефтин покушај манипулација базиран на спекулацијама, неистинама и демагогији, а не на правним чињеницама. Због тога ово питање је за КК ФМП ( који је своје право да игра у АБА лиги изборио на терену, још 2016. године ) завршено, а за сваки даљи покушај довођења нашег статуса у питање, ако то буде било потребно, правду ћемо потражити и пред институцијама које су меродавне за ово питање", закључује се у саопштењу.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво