Калатес: Мрзео сам Шарунаса

Грчки репрезентативац Ник Калатес потписао је трогодишњи угогор са Барселоном. На представљању у "блауграни". Грк се присетио времена из периода док је био саиграч са новим тренером Каталонаца Шарунасом Јасикевичијусом.

Калатес је недавно напустио Панатинаикос, тим у којем је провео девет сезона, а Барселона је са њим потписала трогодишњи уговор до 2023. године.

Калатес ће у Барселони сарађивати са новим трнером „блаугране" Шарунасом Јасикевичијусом. Литванац ће му сада бити тренер, а њих двојица били су саиграчи током Калатесовог првог мандата у Панатинаикосу у сезони 2009/2010.

"Током првог дела каријере у Панатинаикосу, упознао сам га као играч и мрзео сам га јер је много викао на мене. Имао сам само 20 година и нисам схватао да се труди да ми помогне и да ме учини бољим играчем. Касније сам га разумео и постали смо блиски. Истина је да је он један од најбољих тренера данас и сигуран сам да ће донети нови став у Барселону", рекао је Калатес.

Калатеса је у Панатенаикос довео Жељко Обрадовић 2009. године. Са клубом из Атине је освојио Евролигу 2011. године. Сезону 2012/13 одиграо је у дресу Локомотиве из Кубања, а наредне две године провео је у Мемфису да би се поново се вратио у Атину.

Прошле сезоне у Евролиги просечно је бележио 13 поена, девет асистенција и пет скокова и био један од кандидата за награду најкориснијег играча такмичења.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво