Став о социјалној правди на дресовима НБА играча уместо имена

Када се сезона у НБА лиги буде настављена, играчима ће бити дозвољено да замене презиме на својим дресовима ставом или поруком о социјалној правди.

Како преноси Шемс Чаранија из Атлетика, то је резултат договора лиге са унијом играча (НБПА).

То је само део плана, тј. договора између синдиката играча и представника НБА лиге, а све у вези са различитим начинима на који ће играчи моћи да искажу свој став током мечева.

Тако ћемо на дресовима вероватно виђати БЛМ поруке (Black Lives Matter), те имена трагично настрадалих Џорџа Флојда, Ахмуда Арберија или Брионе Тејлор.

Подсетимо, неколицина играча учествовала је активно у протестима поводом полицијског убиства Џорџа Флојда, а тема расизма је постала једна од битнијих ставки у разговорима два стране о наставку прекинуте сезоне.

Тренутак и важност препознао је и комесар Адам Силвер, који је у разговорима али у својим медијским наступима истицао важност проналаска начина да се НБА врати, и како би она требало да тај повратак искористи за унапређење дијалога о расној неправди у САД.

Та жеља је доказана у самом плану лиге за повратак, у којем стоји и да ће ”циљ поновног покретања сезоне бити проналазак опипљивих и одрживих начина за решавање расне неједнакости у целој земљи".

Према плану НБА лиге и недавно објављеном распореду утакмица, сезона прекинута због пандемије коронавируса биће настављена 30. јула у Орланду.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво