Легендарни Луис Скола продужио каријеру

Легендарни аргентински кошаркаш Луис Скола одлучио се да настави каријеру и потписао је уговор са Варезеом. То значи да постоји шанса да Аргентинац заигра за репрезентацију на Олимпијским играма у Токију које су одложене за следећу годину, преносе италијански медији.

Легендарни четрдесетогодишњи аргентински кошаркаш Луис Скола је почетком месеца раскинуо уговор са Олимпијом из Милана истакавши да размишља о престанку играчке каријере иако би волео да одигра још једне Олимпијске игре са репрезентацијом своје земље.

Скола није обновио уговор са Олимпијом упркос одличним резултатима током протекле сезоне, јер је констатовао да му је темпо игре у Евролиги превише напоран. 

Луис Скола је током богате каријере играо за Тау Керамику, у којој се задржао до 2007. када је прешао у НБА лигу и играо за Хјустон Рокитсе, Финикс Сансе, Индијана Пејсерсе, Торонто Репторсе и Бруклин Нетсе, пре селидбе у Кину на две сезоне и повратка у Европу пре годину дана.

Продужавањем каријере у саставу Варезеа постоји шанса да Аргентинац заигра за репрезентацију на Олимпијским играма у Токију и да на њима оконча сјајну играчко каријеру.

Током две деценије био је један од главних играча националног тима који је предводио до злата на Олимпијским играма у Атини 2004. Скола са репрезентацијом има још и једну олимпијску бронзу и два светска сребра.

Сада ће играти за клуб Варезеа који је у својој историји чак десет пута био шампион Италије, имају и 5 титула Евролиге, Куп Рејмонда Сапорте, Куп Кораћа, ФИБА Еврокуп, а тренер у "златним данима" им је био и чувени "Професор" Александар Николић.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво