Фиба покреће Е-спорт лигу националних федерација

Међународна кошаркашка федерација (Фиба) објавила је данас покретање свог првог међународног такмичења у игрању видео игрице 2К - ”Фиба Еспортс Опен 2020”.

Како се наводи, Фиба је са великим одушевљењем заједно са националним федерацијама ушла у овај пилот пројекат.

Почетна серија мечева одржаће се од 19. до 21. јуна ове године, уз учешће тимова Аргентине, Аустралије, Аустрије, Бразила, Кипар, Индонезије, Италије, Летоније, Либана, Литваније, Новог Зеланда, Филипина, Русије, Саудијске Арабије, Шпаније, Швајцарске и Украјине.

Сваки тим ће се састојати од седам играча, пет на терену и две резерве. Игре ће се играти на даљину на платформи НБА 2К користећи Про-АМ режим и омогућавајући потпуно прилагођавање аватара играча, униформи и дизајна арена.

Цела ”Фиба Еспортс Опен 2020” серија биће произведена из потпуно новог Фиба Е-спорт студија смештеног у Риги, са свакодневном четворочасовном емисијом.

Сваки дуел ће се преносити уживо на Фејсбуку, Твичу и Јутјуб каналима Фибе, са коментарима на енглеском језику.

”Фиба је изузетно поносна и узбуђена што је започела своје путовање у еспорту са ’Фиба Еспортс Опен 2020’, пилот пројектом изложбених игара између националних тимова у сарадњи са НБА 2К", рекао је Френк Линдерс, генерални директор Фиба за медије и маркетинг.

”Иницијатива је била покренута од стране Централног одбора Фиба као важна, и у складу са стратешким циљем увећавања Фиба породице. У овим изазовним временима осећамо се охрабрени ентузијазмом неких наших националних федерација, које су већ активне на овом пољу и они су нам били и биче важни партнери у овоме”.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво