После клубова из Северне Македоније, Бугари у нову регионалну кошаркашку лигу зову Грке и Србе

Председник Бугарске кошаркашке федерације (БФБ) Георги Глушков је пре десетак дана предложио кошаркашком савезу Северне Македоније формирање заједничке лиге, а сада додаје да би волео да у њој види и клубове из Грчке и Србије. Међутим, на адресу КСС-а за сада није стигао никакaв позив.

Наиме, након вишечасовног разговора са представницима бугарских клубова Глушков је био веома задовољан.

Његов ранији предлог о формирању заједничког такмичења са тимовима из Северне Македоније је наишао на одобравање.

Међутим, првобитна идеја је у међувремену разрађена, па се поред северномакедонског савеза сарадња на том пројекту нуди и грчком, али и српском кошаркашком савезу (КСС).

”Већ радимо напорно на томе. Морамо брзо да се оријентишемо и прикупимо информације. Радим на састанцима са лидерима суседних федерација. Мислим да је рок до 15. јула оптималан за то да се организујемо. Међутим, тек тада ће бити тешко, јер ћемо морати да радимо на прављењу календара. Постоје могућности да се укључе грчки и српски тимови, јер имамо добре односе са овим земљама", рекао је Глушков после састанка а преноси портал dsport.bg.

Како сазнајемо, тим поводом у Кошаркашки савеза Србије до сада није стигао никав позив БФБ-а, нити је било сличних најава.

Српски клубови већ играју у регионалној АБА лиги.

У првој, недавно на 14 тимова проширеној ће их у наредној сезони бити укупно пет (Црвена зведзда, Партизан, ФМП, Мега и новајлија Борац из Чачка), док ће у АБА 2 лиги наредне сезоне наступати Динамик, ужичка Слобода и Златибор из Чајетине.

Зато ова најава из Софије може изгледати чудно, па и узалудно, јер се отвара питање који би то клуби могли да узму учешће у тој новој лиги с обзиром на усмереност ка Јадрану, али и не баш сјајне финансијску ситуацију у добром делу њих из унутрашњости.

Додајмо и то да на простору Балкана постоји и Балканска лига (БИБЛ), у којој од 2008. наступају тимови из Албаније, Северене Македоније, Бугарске, Казахстана и тзв. Косова.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво