Димец се преселио у Љубљану, Николић остаје у Подгорици

Словеначки кошаркашки репрезентативац Жига Димец прешао је из Приморске у редове Цедевита Олимпије, потврдили су ”змајеви”. Подгоричка Будућност продужила сарадњу са центром Зораном Николићем.

Доскорашњи кошаркаш тима из Копра Жига Димец од данас је званично нови играч Цедевита Олимпије, саопштио је клуб из Љубљане.

Како се наводи, он је са ”змајевима” потписао двогодишњи уговор, а клубу ће поново сарађивати са тренером Јурицом Големцем.

Претходне сезоне Димец је у регионалној лиги просечно бележио 6,7 поена и 3,6 скокова по мечу.

У додадашњој каријери носио је дрес Бајројта, Лиеткабелиса, Крке, Рогашке и Златорога, а највећи успех му је без дилеме злато са са репрезентацијом Словеније 2017. године на Евробаскету.

Са друге стране, црногорска Будућност продужава сарадњу са још једним кошаркашем.

Како је саопштено, Зоран Николић је продужио уговор на још две сезоне. Центар висок 213 центиметара прошле сезоне у АБА лиги просечно је на терену био нешто мање од десет минута, бележивши 4,5 поена и три скока по мечу.

”Ђетићи” су претходно договорили наставак сарадње са Николом Ивановићем, Суадом Шеховићем, Џастином Кобсом и Алексом Илићем.

Подсетимо, сезона у АБА лиги је прекинута 27. маја, без шампиона и без испадања, са промоцијом у виши ранг чачанског Борца и Сплита.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво