Сакети до клупе Фортитуда пре Репеше

Италијански селектор Мео Сакети нови је тренер Фортитуда из Болоње, који ће наредне сезоне играти у све јачој Фиба Лиги шампиона.

Иако се претходних дана у италијанским и хрватским медијима могло прочитати да је Јасмин Репеша готово извесно нови тренер славног клуба, дошло је до преокрета.

Наиме, тренер националног тима Италије од 2017. године и до јуче италијанског клуба Ваноли Кремона Ромео Мео Сакети споразумно се растао са тим клубом и преузео Фортитудо, који ће му бити чак 11. клуб у каријери.

Претходно је седео на клупи Торина, Астија, Бергама, Кастељето Тичина, Фабриана, Орландине, Удина, Сасарија, Бриндизија и на послетку Кремоне.

Тиме је клуб из Болоње, који је у тренутку прекида Серије А био на осмом месту на табели, добио је и прихватио позив да следеће сезоне наступа у све јачој и амбициознијој кошаркашкој Лиги шампиона, у коју су недавно из Еврокупа прешли Ритас, Дарушафака и Билбао, а близу које је и шампион Босне и Херцеговине, екипа Игокеа из Александровца.

Тако ће бивши клуб садашњег тренера љутог градског ривала Виртуса Александра Ђорђевића након само годину дана од уласка у италијанску елиту сада изаћи и на европску сцену, где је крајем прошлог и почетком овог века играо битну улогу. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво