Евролига коначно изашла са конкретним датумима

Након састанка руковдства Евролиге и клубова учесника 24. мај је одређен као последњи дан до када се мора одлучити да ли се сезона наставља или не.

Челни људи такмичења и представници клубова учесника одржали су данас видео састанак и донели неке конкретне одлуке које се тичу евентуалног наставка прекинуте сезоне.

Тако је 24. мај одређен као ”Дан Д” за одлуку да ли ће такмичење у Евролиги и Еврокупу бити настављено или ће се се пак прогласити прекид истих.

Ако се тог датума донесе одлука да се наставља са игром, тимови односно играчи ће морати да буду у карантину од 29. маја до 11. јуна.

Потом би уследили тренинг кампови, који би се одржали од 12. јуна до 2. јула, а два дана касније би почеле да се играју утакмице.

По том плану, завршница Еврокупа би се одиграла од 4. до 17. јула, у Фајнал-ејт формату (две утакмице на кош разлику или једном одлучујућом, још није одлучено).

Са друге стране, Евролига би се играла од 4. јула до 26. јула. Прво се предвиђа одигравање преосталих 54 мечева регуларне сезоне, а онда би уследио плеј-оф у такође Фајнал-ејт формату, на једну утакмицу.

План предвиђа да се оба такмичења заврше у једном граду, односно једној дворани (наравно не истом) и то без присуства публике.

Све ово директно се тиче Црвене звезде, која и даље има теоретске шансе да се пласира у плеј-оф Евролиге, као и Партизан, који је обезбедио место у четвртфиналу Еврокупа.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво