Ситуација је толико озбиљна, да нас Фиба моли да не играмо кошарку

Челни људи Фибе, председник Хамане Нијанг и генерални секретар Андреас Заглис, обратили су се јавности заједничким писмом у ком наглашавају да је здравље у овом тренутку приоритет и битније од саме кошарке.

Светска кошаркашка федерација, која је недавно изгубила легенду - Борислава Бору Станковића, обратила се љубитељима кошарке широм света у овом, за цео свет, веома тешком тренутку.

”У овим ванредним, екстраординарним околностима, где дословно свака од наших 213 федерација погођена пандемијом Ковида-19, кључно је да кошаркашка заједница буде пример одговорног понашања. Иако бисмо обично апеловали на вас да играте кошарку колико год често можете, наша порука сада је супротна - да помогнете вишем циљу, заштити јавног здравља. Ни по коју цену наша страст према кошарци не сме да надмаши важност праћења инструкција власти“, стоји на почетку писма.

”Коронавирус је условио велики поремећај кошаркашког календара, што ствара забринутост и несигурност код свих нас. Уверавамо вас да је свака одлука коју доносимо мотивисана пре свега безбедношћу играча, тренера, званичника и навијача. Зато је 12. марта, када је постало јасно да ово прераста у пандемију, Фиба била прва организација која је објавила генералну суспензију свих такмичења. И даље је циљ да већина њих буду и завршена, али то ће се догодити само ако услови то и дозволе. Нећемо тражити нашим играчима да иду негде где не бисмо слали ни своју децу”, јасна је порука из Светске кошаркашке федерације.

Из светске куће кошарке поручују и да никога не желе да оставе несигурним, јер како наводе, сви заслужују одговоре.

”Иако смо суспендовали своја такмичења, то не значи да су припреме за будућа такмичења престала. У сталним смо контактима са домаћинима догађаја и пратићемо ситуацију на дневној бази, као што ћемо пратити и упутства Светске здравствене организације и јавних власти, али и медицинске службе Фиба.”

Истакнуто је да ће ове седмице бити донете одлуке о сезонама у европској Фиба Лиги шампиона, као и у америчкој и новоформираној Лиги шампиона Африке.

Што се Олимпијских игара тиче, Фиба истиче да је узела активну улогу у том процесу, где ће јој такође најважнија бити безбедност свих учесника.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво