Спортисти сада од коронавируса ”беже” у Кину

Док се већи део планете бори са пандемијом коронавируса, спортски живот у Кини се полако враћа у нормалу, а спортисти се враћају у своје клубове.

Последњи у низу који је то учинио јесте Џереми Лин, некадашњи НБА кошаркаш који сада наступа за Пекинг Даксе.

Амерички плејмејкер тајванског порекла је прошлог лета одлучио је да НБА лигу, у којој се прославио пре свега сјајним играма у дресу Њујорк Никса, замени растућом и све бољом кинеском ЦБА лигом.

Потписао је уговор са ”паткама” из Пекинга вредан три милиона долара по сезони.

Међутим, када је епидемија Ковид-19 почела да се из Вухана шири остатком Кине, Лин је као и огромна већина страних спортиста напустио њену територију и вратио се у Сједињне Државе.

Али свега два месеца касније дошло је време за нову селидбу, односно повратак у Кину, чије ће се кошаркашко првенство наставити колико већ 15. априла.

"Безбедно смо слетео у Кину како бих завршио сезону у ЦБА. Узбуђен сам што ћу поново играти кошарку, али остајем забринут за све људе који су се заразили, све оне који могу да остану без посла, али и оне који се тренутно плаше. Свака част медицинским радницима у више од 50 земаља који је труде да успоре овај вирус. Провео сам претходна два месеца тренирајући и кошарка ми никада није више значила. Сада је свету кошарка потребнија него било када раније", написао је између осталог Лин на свом Инстаграм профилу.

Претходно ће Лин, као и остали спортисти који се буду враћали у Кину, морати да прође кроз двонедељни карантин.

Истина, неколико америчких кошаркаша поручило је да нема намеру да се враћа у Кину, без обзира на могуће на санкције од клубова и Фиба.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво