Председник АБА лиге Чавловић: Клубови ће одлучити о наставку лиге

Домогај Чавловић рекао у разговору за МаксБет спорт да није познато када и како ће се наставити лига прекинута због коронавируса. Он је додао да ће бити одржана телефонска конференција и да ће одлуку донети клубови.

Аба лига је пре неколико дана званично прекинута, каo и сва такмичења под окриљем Евролиге и Фибе због пандемије коронавируса.

Лига је прекинута коло пре краја регуларног дела такмичења. Одмах су почела нагађања како треба да се заврши лига. На неки начин Чавловић је ставио тачку на такве приче.

"Желимо да одржимо телефонску конференцију, да чујемо предлоге клубова, пошто су они власници лиге", изјавио је Чавловић.

"Тренутно немамо представу када би могло да се настави такмичење. Видим да су неке лиге прогласиле шампионе, а АБА лига ће покушати да пронађе идеално решење у разговору са свим клубовима", поручио је председник АБА лиге Домагој Чавловић у разговору за МаксБет.

Навео је да нико не жели да се о шампиону одлучује ван паркета, али...

"Сусрели смо се са непредвиђеном ситуацијом. План је био да имамо скупштину прошлог петка како би клубови предложили решења, али је она одложена због свих дешавања у региону. Мислим да нико не жели да се лига заврши за зеленим столом и да тако буде одлучен шампион. Ни клубови, ни навијачи. Тешко је у овом моменту јасно превдидети како ће се завршити АБА лига пошто је остало да се одигра једно коло лигашког дела које доста тога одлучује. Да је оно одиграно имали бисмо лакши посао да пронађемо прави сценарио. Желимо да одржимо телефонску конференцију да чујемо предлоге клубова пошто су они власници лиге, да направимо неки план А и план Б", навео је Чавловић.

Претходних дана први човек Партизана Остоја Мијаиловић навео је да ако не буде било могуће да се игра плеј-оф да би требало прогласити коначним стање на табели пре прекида лиге.

Председник АБА лиге каже да се разматрају опције, а и сам је понудио једно решење.

"Не би лоше решење било да у оваквим ванредним околностима организујемо завршни турнир, Фајнал-фор уместо плеј-офа. Наравно, понављам, о томе треба да се изјасне клубови, они су ти који доносе одлуке. Моје је мишљење да треба да се одигра то последње коло, ако треба и без публике, како би се искристалисала ситуација на табели. После тога ћемо да видимо како да одиграмо завршни део. Мени се допада идеја Фајнал-фора", закључио је Чавловић.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво