Руди Гобер – кандидат за будалу године и човек одговоран за прекид НБА лиге

Наизглед занимљив и смешан гест Рудија Гобера на конференцији дан пред меч са Оклахомом, испоставио се као кључан у отказивању читаве НБА лиге. Тестирање је показало да је Француз позитиван на коронавирус, чиме је вероватно заразио бројне новинаре, камермане, саиграче и остало тимско особље. Тврдњу да "ко се са ватром игра, мора се опећи" Гобер је схватио на тежи начин, а сада преостаје да се прати развој ситуације са његовим здрављем, али и здрављем осталих људи, као и шта чека НБА лигу у наредним данима.

Многима је наступ Рудија Гобера на конференцији уочи меча Јуте са Оклахомом био веома занимљив и смешан, али сигурно је да су променили мишљење након сазнања да је центар Џеза заражен коронавирусом.

Гобер је после конференције на којој се говорило о пандемији, решио да се нашали и намерно дотакне сваки микрофон и телефон који је био постављен испред њега.

Француз је тако, поред саиграча и људи из свог клуба, довео у опасност бројне новинаре и камермане који вероватно, сем те ситуације, нису превише времена проводили у његовом друштву.

Штета је нанета, а остаје да се види да ли ће ико од новинара и њихових породица и пријатеља бити заражен, чиме би се НБА лига, а поготово Јута и Руди Гобер сусрели са милионским тужбама.

Гобер је својим поступцима из многих разлога разочарао и наљутио милионе људи.

Јавност му највише замера исмевање и неозбиљност у веома тешкој ситуацији за људе широм света.

Такође, несхватљиво је понашање некога ко веома често путује, у контакту је са бројним људима и налази се на подручју на којем се бележи велики број заражених. Чак и уколико није био свестан озбиљности вируса, Гобер је морао да се понаша много одговорније, ако не због свог, онда због здравља свих осталих.

Многи навијачи и љубитељи кошарке разочарани су јер је најјаче кошаркашко лигашко такмичење на свету отказано и питање је када ће, и да ли ће, бити ускоро настављено, а за све криве управо Гобера.

Неки су се пак нашалили да је Гобер оправдао епитет најбољег дефанзивца лиге, пошто је блокирао целу лигу, а било је и оних који су рекли да се најбољи дефанзивац није одбранио од вируса.

Иако је НБА лига наговештавала да би утакмице могле да се играју пред празним дворанама, прекидање лиге није помињано, све до случаја са Гобером, јер су тиме у воду пале и рестрикције које је лига увела за контакте играча и новинара.

Бројни кошаркаши НБА лиге огласили су се поводом инцидента.

Гоберов саиграч из репрезентације Еван Фурније изјавио је да се чуо са Рудијем.

"Управо сам завршио разговор са Рудијем. Осећа се добро, немојмо сви паничити", навео је Фурније на Твитеру.

"Човече, отказујемо све спортске догађаје, послове, школе, итд. Оно шта треба да откажемо је  2020. година. Протекла три месеца била су веома напорна. Бог вас благословио и чувајте се", навео је Леброн Џејмс, кошаркаш ЛА Лејкерса.

"Ова година није каква треба да буде. Не знам са чиме да поредим ову ситуацију. Водите рачуна о себи и о онима око вас. Кошарка ће се у неком моменту вратити, а до тада, чувајте се", навео је Стеф Кари из Голден Стејта.

Као што је Кари рекао "кошарка ће се у неком моменту вратити", али се поставља питање какви су наредни кораци. Управа лиге саопштила је да ће у наредним данима бити направљени кораци реаговања поводом пандемије коронавируса.

Такође, челници НБА саопштили су тимовима да се са питањима и одлукама о вирусу стрпе до четвртка, до када ће бити одређене даље процедуре које ће морати да поштују.

Кошаркаши и стручно особље Јуте тестирани су на коронавирус и чекају резултате.

Екипи Јуте није дозвољено да се авионом врати из Оклахоме у Солт Лејк Сити, а наводи се да се размишља о повратку аутобусом.

Бројни НБА тимови обавестили су играче да могу да се појављују у тренинг центрима, али да не морају, већ да имају слободне дане. Такође свим осталим радницима саопштено је да раде од куће.

Лига је суспендована до даљег, говори се о штети од више милијарди долара, а очекује се да ће комесар Адам Силвер у четвртак изнети саопштење у којем ће бити позната будућност НБА лиге.

До тада, као што кажу и сами кошаркаши, будите стрпљиви и чувајте себе и људе око вас...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво