Председник Партизана неће плеј-оф без публике: Или одлагање или нама титула на основу пласмана!

Говорећи за клупску телевизију, председник КК Партизан Остоја Мијаиловић поручио је да ће тај клуб тражити да се плеј-оф или одложи или откаже и шампион прогласи на основу пласмана у регуларном делу, јер не жели да се те утакмице играју без присуства публике.

Челник црно-белих се обратио јавности путем клупског ТВ гласила и изнео свој став поводом могућих сценарија за завршетак кошаркашке сезоне.

"Због ситуације са коронавирусом, ако не буде могло да се игра са публиком, предложићемо одлагање почетка плеј-офа АБА лиге за почетак или средину априла, до када би топлије време и предузете здравствене мере држава региона, учиниле своје. Клуб жели да заштити и играче и стручни штаб, јер је здравље свих на паркету, око њега, те трибинама најважније. Суштина спорта, тако и кошарке, је игра пред навијачима, а у данашње тржишно време и зарада свих клубова од прихода од улазница, поготово клубу са годинама највећом посетом", изјавио је Мијаиловић за ТВ Партизан.

Како је додао, нада се да ће и остали учесници плеј-офа и менаџмент АБА лиге подржати тај предлог који је, како каже, у интересу свих актера.

"У супротном, ако због више силе одлагање није могуће, као 1999. године, у циљу заштите здравља играча, али и регуларности лиге, стање на табели након регуларног дела такмичења би требало прогласити коначним", истакао је Мијаиловић и јасно ставио до знања да Партизан у том случају очекује титулу шампиона регионалног такмичења, с обзиром да је регуларни део сезоне завршио на првом месту и у доигравњу би до краја имао предност домаћег терена.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво