Кокошков: Играчи играју, а тренери губе утакмице

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков преузео је одговорност за пораз од Грузије и рекао је да је поносан на играче који су професионално приступили овим квалификацијама.

Кошаркашка репрезентација Србије поражена је на свом терену од Грузије, резултатом 94:90.

"Захвалио бих навијачима што су дошли да подрже ову екипу, репрезентацију Србије. Дали смо све од себе да их учинимо поносним, а некад у кошарци ствари не иду како сте мислили. Желим да честитам Грузији, можете да осетите у екипи да имају континуитет, истог тренера пет година, имају систем на који су навикнути", рекао је Кокошков на конференцији за медије после меча.

Он је похвалио приступ својих играча који су показали жељу и залагање.

"Нико није дошао само да дође, хтели смо да победимо. Било је ту труда, енергије... Заиста верујем да играчи играју утакмице, а тренери губе. Када изгубите онда увек се запитате шта је довело до тога. Много грешака, покушали смо да уведемо много нових ствари, како ћемо да трчимо у контрама, нова терминилогија... У овој утакмици се зато видело да овај тим Грузије боље познаје себе од нас. Играли су боље и треба да им честитамо", рекао је селектор.

Кокошков је истакао да је да тим добро отворио меч, као и да је мотор стао и да је за победу неостајала једна тројка, одбрана...

"Психолошски, били смо нервозни. Имамо у тиму ветеране и неколико 'беба' и вероватно им је било лакше да играју у Финској. Момци су стварно дали све од себе, али фалили су нам лаки поени, лако смо и брзо улазили у бонус... Грузија је боље играла, имали су два играча која су доминирала. Имају континуитет и лакше им је да играју ове квалификације", рекао је Кокошков.

Рад са репрезентацијом је жива ствар 

Он је још једном замолио јавност да подржи национални тим и момке који су дошли да играју.

Кокошков је упитан да ли је лично имао трему од наступа пред домаћом публиком.

"Двадесет година нисам радио у Србији у и Београду. Један посебан моменат, али када крене утакмица све се заборави. Нисам имао трему у психолошкој припреми меча", рекао је помоћник у Сакраменту, који је упитан и како му изгледа селекторски посао после неколико дана проведених са играчима.

"Уложили смо много енергије, нико није дошао неприпремљен и без мотива и енергије. Моји утисци су да овај посао изискује много енергије. Имамо списак играча на који смо фокусиран у прозорима. Утисци су да има много посла. Није то само појавити се... Много посла изускује рад са репрезентацијом, то је жива ствар. Као глина, треба да се обликују. Није да браним ове момке, али тренери увек губе утакмице и тако ће увек бити", закључио је Кокошков.

Најефикаснији у српском тиму Алекса Аврамовић честитао је ривалу на победи и истакао да је Грузија заслужено тријумфовали.

"На почетку смо имали енергију, направили смо много грешака у одбрани, они су убацили важне шутеве. Играли су добро, честитам им на победи", рекао је Аврамовић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво