Јокић и Мелоун о ангажовању у репрезентацији

Српски кошаркаш Никола Јокић остварио је дабл-дабл учинак од 17 поена и 13 скокова у победи Денвера на гостовању у Минесоти од 107:100. То је био и повод за разговор нашег дописника који је искористио прилику и да га упита о будућим наступима за репрезентацију Србије.

Нисте им дали да се одвоје на почетку. Држали сте их под комтролом све време? 

„Јесте, јесте. Прва четвртина је била у неком њиховом вођству, на полувремену смо ми водили 34 разлике. Тако да смо држали ту разлику до краја утакмице.", констатовао је Никола Јокић.

Знам да можда и немаш тренутно одговор на то питање али Србија очекује одговор. Да ли ћеш ти бити на квалификацијама у јуну следеће године и да ли ће и Мајкл Мелоун доћи?

„Па ја не знам. Не знам ни за тренера, не знам ни за мене... Фокусирам се сада још на ову сезону, још је остало 39-40 утакмица. Пуно је то, стварно. Нема одговора за сада."

Ваш репортер је директно питао тренера Мајкла Мелоуна: Који је ваш план за Србију за јун ове године? Да ли ће те помоћи Српском тиму да се квалификује за олимпијаду и која ће бити ваша улога у тиму? Сви су Срби јако заинтересовани да чују одговор.

„Водим дијалог са Игором Кокошковим. Имали смо сјајне конверзације. Још ништа није званично договорено али то је нешто зашта сам дефинитивно заинтересован. Наставићу да разговарам са Игором и Кошаркашким савезом о томе и ако постигнем договор биће то сјајно и једна одлична прилика." рекао је Мелоун.

Додаје и да разговори које води са Савезом немају никакве везе са Николом и да не може да говори у Николино име и да не зна да ли ће Јокић играти или не. 

„Разговори са њим су протекли између нас двојице и не желим да додајем никакан притисак на Николу, то је послеедња ствар коју бих хтео да урадим. 

У тренутку кад причамо остало је још само пар дана до објаве за наредни Ол стар. Шта ти очекујеш?

„Сигурно тај мој Ол стар је велико признање које ја сигурно желим. Тренирао сам цели лето и то је неки индивидуални успех. Ако уђем бићу презадовољан, ако не, опет нећу допустити да утиче на неке моје друге циљеве.", истакао је Јокић.

Шта поручујеш навијачима који ево прате сигурно некада и иза поноћи утакмице?

„Па, ја увек кажем мој највећи навијач је мој отац. То је сигурно, који за сваку утакмицу устане... Има чак и своју групу људи, тих наших пријатеља који дописују се и навијају заједно."

Поздрављамо тату специјално из Минеаполиса.

После утакмице када је био расположенији после победе, питали смо га да ли учи неке нове речи на српском?

„Видимо се хвала."

Први резултати гласања за овогодишњи Ол стар, који се изра у Чикагу, биће објављени у ноћи између четвртка и петка што се тиче стартера, а за остале седам дана касније. Сви љубитељи кошарке надају се да ће Никола Јокић и ове године играти на том такмичењу.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво