Нови пораз у Евролиги, Алба у продужетку срушила Звезду

Кошаркаши берлинске Албе савладали су у "Штарк арени" екипу Звезде са 94:85, после продужетка, у утакмици 20. кола Евролиге. Гости до тријумфа стигли захваљујући далекометној паљби у другом полувремену утакмице, као и лошој игри црвено-белих у додатних пет минута. Кевин Пантер најбољи у тиму Драгана Шакоте са 24 поена. Наредни меч у елити Звезда игра у четвртак у Барселони.

Кошаркаши Црвене звезде забележили су други узастопни пораз у Евролиги, пошто су после продужетка изгубили од берлинске Албе 94:85.

Навијаче црвено-белих још више боли чињеница да је други пут узастопно њихов тим поражен на домаћем терену, пошто је пре два дана бодове из Београда однео и Жалгирис.

Звезда је у већем делу сусрета имала предност у својим рукама, у великој мери и контролу меча, али је дозволила противнику да се распуца у другом полувремену и тако дође до продужетка.

Имала је Звезда прилику да питање победника реши у последњих неколико секунди регуларног тока утакмице, али су, прво Бранко Лазић, па затим и Владимир Штимац, промашили шутеве за три поена.

Алба је у првом полувремену погодила само две тројке, али чак десет у наставку, док се Звезда ослањала на игру Американаца, пре свих Пантера и Берона.

Изабраници Драгана Шакоте одиграли су катастрофално у додатних пет минута, дозволили противнику да постигне чак 15 поена, па је нови пораз, 11. у такмичењу, био неизбежан.

Најбољи у победничком тиму били су Лук Сикма и Пејтон Сива са по 15 поена, док је Мартин Хермансон додао 13. У тиму Звезде убедљиво најбољи био је Кевин Пантер са 24 поена, Владимир Штимац и Били Берон додали су по 12.

Звезда је пропустила прилику да, против ривала који се налазе иза ње на табели, продужи низ тријумфа и истакне озбиљнију кандидатуру за пласман у плеј-оф. Алба је забележила седму победу у такмичењу.

Ипак, не треба заборавити да су црвено-бели у пет дана одиграли чак три меча, као и да је одсуство неких играча (Давидовац, Човић, Јагодић-Куриџа) у великој мери утицало на партије у елитном такмичењу.

Следећу утакмицу у Евролиги Звезда игра следећег четвртка, када ће гостовати у Барселони, екипи коју са клупе предводи Светислав Пешић.

Остале утакмице 20. кола одигране у петак обележили су убедљив тријумф Ефеса, као и одлична партија Вање Маринковића.

Евролига - 20. коло:

ЦСКА Москва - Басконија 94:90
Зенит Санкт Петербург - Валенсија 81:86
Анадолу Ефес - Асвел 101:74
Црвена звезда - Алба 85:94
Олимпијакос - Бајерн Минхен 89:72
Панатинаикос - Жалгирис 96:94

Четвртак:
Химки - Реал Мадрид 102:94
Фенербахче - Барселона 74:80
Макаби Тел Авив - Олимпија Милано 69:63

Табела: Ефес 17-3, Реал 15-5, Барселона 14-6, Макаби 14-6, ЦСКА 14-6, ПАО 12-8, Валенсија 10-10, Олимпија 10-10, Црвена звезда 9-11, Химки 9-11, Фенербахче 8-12, Асвел 8-12, Олимпијакос 8-12, Алба 7-13, Басконија 7-13, Жалгирис 6-14, Зенит 6-4, Бајерн 6-14.

Овако је протекао меч у Арени:

21.02 – Крај меча, Алба је после продужетка савладала Звезду са 94:85.

20.59 – Хермансон постиже тројку на минут пре краја продужетка, Алба има великих 91:83.

20.53 – Лош почетак продужетка за Звезду, Алба води 84:79. Тајм-аут за Шакоту.

20.46 – После 40 одиграних минута нема победника, идемо у продужетак – 79:79.

Имала је Звезда два шута за победу, али су Лазић и Штимац били непрецизни. Победника овог занимљивог дуела одлучиће додатних пет минута.

20.41 – Сикма је промашио два слободна бацања, али Звезда прима кош из офанзивног скока. Алба води 79:77, Звезда има напад после Шакотиног тајм-аута. До краја меча остало је 50 секунди.

20.39 – Последња два минута меча, нерешено је 77:77.

20.31 – Улазимо у последњих пет минута утакмице, Звезда води 74:72.

Алба се ослања на шут за три поена, који је стао у последњем периоду, али се Звезда мучи у нападу. Кевин Пантер је стигао до 18 поена.

20.19 – Нерешено је после три четвртине – 62:62.

Алба на крилима доброг шута долази до преокрета, ипак Звезда успева да уђе у последњу четвртину на нули. Сива, Сикма и Ериксон почели су да погађају за три поена, Пантер чува егал.

Пантер је постигао 14 поена, Браун 10, а Берон девет. На другој страни Ериксон има 10, Сива и Сикма по девет (по три тројке).

20.14 – Почела је Алба да погађа споља, па долази до предности – 59:57.

Већ шест тројки погодила је екипа из Берлина у трећој деоници (у другој ниједну), па на крилима Пејтона Сиве и Лука Сикме стиже до предности у Арени. Звезда је погодила већ евет тројки на мечу, али је последњих неколико шутева промашила.

20.05 – Повећава Звезда предност и на средини треће четвртине води 54:47.

Били Берон је погодио две тројке и донео Звезди седам поена предности, најубедљивију на мечу. Ипак, Алба не посустаје већ држи резултатски прикључак.

19.58 – Настављен је меч.

19.43 – Полувреме, Звезда води против Албе 43:39.

У већем делу треће четвртине гледали смо резултатску клацкалицу, обе екипе су се смењивале у вођству. Међутим, Кевин Пантер је везао осам поена у завршници и донео црвено-белима миран велики одмор.

Звезда држи одличне проценте шута и за два (58%) и за три поена (54,5%), док гости нису погодили ниједну тројку у другој деоници. Екипе су прилично изједначене у осталим статистичким категоријама – скокови 14:12, асистенције 8:8, изгубљене лопте 8:10.

Пантер предводи листу стрелаца на мечу са 11 поена, Симанић, Браун и Лазић остали су на пет. Гједраитис на другој страни има осам, Ноко шест поена. 

19.29 – Чува Звезда предност, па на средини друге деонице води 30:27.

Поново нешто сиромашнији период игре за обе екипе када је напад у питању – неколико отворених промашаја и изгубљених лопти на обе стране.

19.17 – Нешто боља игра оба тима у наставку прве деонице, коју Звезда решава у своју корист – 22:21.

Солидан шут за три поена на обе стране (Звезда 4/9, Алба 2/4), црвено-бели држе предност захваљујући офанзивном скоку. У првој четвртини виђено је само једно слободно бацање, које је искористио Гједраитис.

Браун, Лазић и Симанић постигли су по пет поена, на другој страни шест има Гједраитис.

19.07 – Нервозан почетак на обе стране, па Звезда после пет минута има минималну предност 8:7.

19.00 – Почео је меч. Прва петорка Звезде: Браун, Берон, Лазић, Симанић и Кузмић.

18.58 – Звезда ће против Албе играти без Дејана Давидовца, Филипа Човића, Марка Јагодић-Куриџе, као и дуго повређеног Стратоса Перпероглуа.

18.55 – Интонирана је химна Евролиге у "Штарк арени", представљени су играчи обе екипе – меч ће ускоро почети.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво