Даниловић: Не одлазим, нема свађе, одлуку о новом селектору ја ћу донети

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић одржао је конференцију за новинаре на којој је говорио о тек завршеном Светском првенству, као и о спекулацијама о свађама и наследнику селектора Александра Ђорђевића. Даниловић је демантовао све спекулације и рекао да не размишља да напусти место председника КСС-а.

Даниловић је навео да је Савез очекивао више од учешћа наше селекције, и да јесмо доживели неуспех. Ипак, ниједна репрезентација, па ни наша, није претплаћена на медаље.

Рекао је да још није одлучено ко ће бити наредни селектор.

"Причаћемо наредних дана, одлучићемо па ћемо вам рећи. Ја ћу пресећи. Ја сам председник! Не треба сећи преко колена. Неће то бити у року од три месеца, али неће ни у наредних пет дана. Нећемо сигурно чекати последњи тренутак."

Тврди да би било врло неодговорно да је два дана након Светског првенства говорио о могућим кандидатима. Да људи из Савеза ни са Кокошковом, ни са Обрадовићем нису разговарали о могућем ангажовању, не би то било коректно према Ђорђевићу, али да ће са потенцијалним кандидатима за ту дужност ступити у контакт.

"Дужност нас као КСС је да репрезентативним селекцијама обезбедимо најбоље могуће услове и најбоље тренере да раде са тим момцима и девојкама. Ако мислите да ће неки измишљени наслови посвађати мене, Ђорђевића и Томашевића – ћорак. Пето место не би смело нимало да окрњи Ђорђевићеву тренерску стручност. Нико од нас није претплаћен на медаље. Претходних година су и девојчице и дечаци освајали титуле, дође период када тога нема. Разне ствари утичу на то", рекао је Даниловић.

O томе да ли ће се Србија кандидовати за квалификациони турнир за ОИ одговорио је:

"Разговарао сам са председником државе и имамо апсолутну финансијску подршку да се кандидујемо за домаћина једног од турнира."

На питање колике су шансе да Србија поново буде домаћин, Даниловић није желео да одговори.

"Не бих о шансама да причамо. Већ смо се опекли", алудирао је Даниловић на неуспех на Светском првенству у Кини, иако су амбиције биле високе.

Србија има рок до новембра да пошаље понуду Светској кошаркашкој федерацији за домаћинство и то у износу од око три милиона евра. Исто су најавили Грчка и Литванија.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво