Одговор КК Црвена звезда Репеши: Промашена тема и замена теза

Кошаркашки клуб Црвена звезда обратио се саопштењем после излагања тренера Будућности Јасмина Репеше, после друге утакмице финала плеј-офа Јадранске лиге.

У Звезди су изненађени изјавом тренера Будућности, који је изјавио да никада у каријери није доживео да игра у атмосфери линча.

"КК Црвена звезда непријатно је изненађен излагањем тренера КК Будућност Јасмина Репеше, који је своју конференцију за медије након друге утакмице плеј-офа АБА лиге у Београду искористио да дешавања у хали 'Александар Николић' окарактерише као покушај линча и понашање за психијатрију. КК Црвена звезда има дугу и поносну историју у којој је организовао захтевне и важне утакмице, међу којима је и више десетина у доигравањима Евролиге, Еврокупа, АБА или српске лиге", наводи се у саопштењу црвено-белих.

"Своје излагање господин Репеша пребацио је са пораза свог тима на овим просторима увек популаран 'терен' политике и односа међу народима на просторима бивше Југославије и тиме грубо заменио тезе у свом излагању. Свако може да погреши, па и господин Репеша, али за врло информисаног и умереног човека каквог га је знала (до недеље) кошаркашка публика у Србији и Београду, просто нам је невероватно да се није информисао око извесних догађаја који су обележили прошлогодишњу завршницу плеј офа истог овог такмичења", стоји у саопштењу.

"Зарад истине, ако се господин Репеша није информисао, или знао, ми као клуб смо ту да га подсетимо шта се дешавало прошлог пролећа у Подгорици: Организовани напад на играче КК Црвена звезда одмах по доласку у хотел 'Подгорица', бацање петарди и топовских удара на играче приликом представљања играча пре почетка утакмице, физички напад на свакога у хали ко је имао неко обележје Црвене звезде, организована скандирања 'Убиј Цигана' и 'Четници', бацање свињских одрезака на клупу Црвене звезде са намером да се понизи тада играч Црвене звезде Ален Омић, рушење заштитне ограде иза клупе са играчима Црвене звезде, председник клуба који је у гледалишту стојећи пратио утакмицу ван свих, било каквих протокола који постоје о организацији једне утакмице и био засут најгрубљим увредама, као и чланови његове породице... Има тога још што господин Репеша 'не зна', али би нам требало много простора и времена да пребројимо све 'пропусте' у прошлогодишњем финалу плеј-офа, од доласка делегације КК Црвена звезда у Подгорицу. Није заборављено, али неко покушава да представи као да се то није догодило", наводи се у саопштењу Звезде.

"КК Црвена звезда никада се није слагао, нити подржавао било какво насиље на спортским борилиштима и увек ће апеловати да спорт остане спорт. И заиста не знамо о каквој атмосфери линча је говорио тренер КК Будућност. Међутим, као клуб за који навијају милиони људи, нећемо дозволити ни да неко 'заборавља' поједина дешавања у прошлосезонском финалу, а посебно да мења тезе и 'припрема терен' за идентичну атмосферу у Подгорици, као ону која је виђена прошле године на истом месту. Нити то може да ради господин Репеша, а још мање поједини 'аналитички' портали финансирани од стране разних сумњивих извора, који су од понедељка почели да 'подгревају' атмосферу 'шокирани' оним што су 'видели и доживели' у Београду?", сматрају у Звезди.

"Заиста нам је жао ако је господин Репеша претрпео душевни и психички бол у Београду, али сматрамо да је то производ нервозе изазване обавезама које је преузео од својих налогодаваца, који га плаћају. Ми ту не можемо да помогнемо, јер је у питању његов приватни аранжман. КК Црвена звезда као клуб за који навијају милиони људи, свестан је своје друштвене одговорности. Зато позивамо бројне навијаче Црвене звезде у Црној Гори и Подгорици да се понашају фер и коректно у дворани 'Морача', бодре нашу екипу, уједно имајући у виду одличне односе са навијачком групом 'Варвари' из Подгорице", наводи се у саопштењу Црвене звезде.

Финална серија АБА лиге наставља се у среду, када ће Будућност у "Морачи" дочекати Црвену звезду, а меч почиње у 19 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво